VIDEO: Tresărire de orgoliu: CH Poli – CS Caraș-Severin 27-19

CH Poli a luat prima opțiune la calificarea în zona locurilor 7-9, după succesul clar de miercuri, cu rivala din Banat, CS Caraș-Severin. Alb-violeții s-au impus cu 27-19, la capătul unui joc în care au condus de la început și până la final.

Cu o singură victorie înregistrată în 2014, în fața codașei CSU Suceava, CH Poli pare să își revină pe finalul unui sezon sub așteptări. Formația lui Constantin Ștefan a răzbunat miercuri seară cele două eșecuri din sezonul regulat cu rivala din Reșița, impunându-se la o diferență confortabilă în prima manșă a barajului de accedere în zona locurilor 7-9.

Timișorenii au condus încă din start, Reșița scuturând pentru prima oară plasa la scorul de 2-0 pentru gazde. Impulsionați de paradele portarului Tudor Stănescu, din nou într-o formă de zile mari, handbaliștii alb-violeți s-au distanțat până la pauză, atunci când se înregistra o diferență de cinci goluri, 15-10. „Studenții” au început mai bine și repriza secundă, ajungând după zece minute la un ecart de opt lungimi, 19-11. Cărășenii au avut o ușoară revenire, la mijlocul mitanului secund, însă n-au reușit să treacă granița celor cinci goluri înregistrată la pauză. Finalul a fost lipsit de emoții pentru timișoreni, care au oprit tabela la 27-19.

Interul rus Denis Kaftin a fost cel mai bun marcator al Politehnicii, cu 7 goluri, urmat de Halcă 6, Timofte 4, Lela 4, Ursu 3, Mrakic 2 și Chikovani 1. De partea cealaltă, Demis Grigoraș a marcat de 5 ori pentru reșițeni, urmat de Vaidasigan 3, Sas 3, Turcu 3, Stan 2, Grozăvescu 1, Rohozneanu 1 și Marta 1.

Cea de-a doua partidă dintre reprezentantele Banatului în Liga Națională se va consuma sâmbătă, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă din Reșița. În cazul în care cărășenii se vor impune, calificarea se va decide într-un al treilea meci, ce se va desfășura duminică, în aceeași locație și de la aceeași oră.

About Gabriel Toth

Leave a Reply