VIDEO | Alexandru Pelici, satisfăcut și de ofensivă: CS Mioveni – ASU Politehnica 3-0

CS Mioveni a reușit ieri cea mai clară victorie a sezonului, 3-0 cu nou-promovata ASU Politehnica, la capătul unui joc pe care l-a controlat în totalitate. Alb-violeții au reușit, preț de 36 de minute, să reziste atacurilor argeșenilor, printr-o apărare compactă, pregătită să lanseze contraatacuri prin golgheterul Blănaru, însă poarta apărată de Croitoru a rămas intactă.

În schimb, buturile lui Alin Constantinescu au fost perforate în trei rânduri, de către Năstăsie (min. 36), Ayza (min. 50) și Rădescu (min. 64), goluri care pot fi văzute în rezumatul oferit de portalul argeș-sport.ro:

Tehnicianul formației din Mioveni, timișoreanul Alexandru Pelici, a fost mulțumit de prestația elevilor săi din partida cu ASU Politehnica. „Un joc bun, cred eu, și o victorie meritată, pentru că ne-am creat destule alte ocazii, pe lângă cele trei goluri. Ne bucurăm că a marcat din nou «Coco» (n.r. Cosmin Năstăsie), dar au făcut-o de data aceasta și alți jucători, Ayza și Rădescu. Felicit jucătorii pentru victorie, nu e ușor să joci pe o asemenea căldură, să depui efort, să joci 90 de minute”, a afirmat Pelici, la conferința de presă de după meci.

alexandru-peliciTimișoreanul în vârstă de 42 de ani nu e totuși de părere că elevii săi au realizat cel mai bun meci contra Politehnicii, chiar dacă e vorba despre victoria cea mai clară din acest campionat.

„Cred că la UTA am reușit să facem meciul cel mai bun meci, asta dacă e să luăm în considerare problemele puse de adversar. Poli s-a mulțumit să facă o densitate bună în treimea medie sau chiar în treimea proprie, iar apoi să lovească pe contraatac pe Blănaru, care și de această dată a fost unul dintre cei mai periculoși oameni ai lor. Din fericire, Stoica și Gugu au jucat foarte bine și l-au anihilat”, a afimat Pelici.

Pe lângă cele trei goluri, CS Mioveni și-a creat numeroase alte situații la poarta lui Constantinescu, în unele situații chiar prin fundașii centrali, un aspect care îl mulțumește pe Alexandru Pelici.

„Ne dorim să creștem, de la meci la meci, pentru că reușim să ne creăm ocazii. Și în prima repriză, pe lângă gol, a fost capul lui Năstăsie, capul lui Gugu, a mai fost acțiunea lui Ayza, când a scăpat singur, cea a lui Rădescu. Încă suferim la finalizare, dar sperăm să remediem acest lucru. Ne bucurăm că a mai trecut un meci în care nu am luat gol, ne dorim să menținem cât mai mult acest record, dar trebuie să și marcăm mai mult. Sunt de părerea că toți jucătorii trebuie să participe la faza de apărare și, la fel, cu toți jucătorii trebuie să încercăm să atacăm. De aceea au și apărut ocazii de gol la nivelul fundașilor centrali”, a mai spus Pelici.

Victoria de ieri o urcă pe CS Mioveni pe locul 8 în clasament, cu 11 puncte, în vreme ce ASU Politehnica pierde o poziție și revine pe 17, cu 4 puncte la egalitate cu Luceafărul Oradea, dar cu un golaveraj inferior (8-14, față de 3-6).

About Gabriel Toth

Leave a Reply