Victorie muncită, decisă printr-un gol de generic: ASU Politehnica – CSM Lugoj 2-1

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica rămâne lider solitar în C4, după victoria de astăzi, cu 2-1, de pe teren propriu, în faţa cojudeţenei CSM Lugoj. Alb-violeţii au avut de transpirat serios pentru cele trei puncte, în faţa unei echipe care nu şi-a propus prea multe pe faza ofensivă, dar s-a apărat disciplinat şi supranumeric, închizând toate spaţiile timişorenilor.

Eşecul de săptămâna trecută, de la Cugir, plus amintirea neplăcută din tur, de la Lugoj, a mărit presiunea de pe umerii liderului ASU Politehnica. Alb-violeţii au intrat pe teren decişi să tranşeze cât mai repede disputa cu rivala judeţeană, s-au avântat în atac imediat după fluierul de start, au beneficiat şi de două cornere în primul minut şi jumătate, dar fără să-şi creeze ocazii importante la poarta lui Iordache.

Scorul s-a deschis în cele din urmă în minutul 18, atunci când Flavius Tulcan l-a deposedat pe fundaşul stânga al oaspeţilor, Ardelean, cel din urmă a rămas căzut la pământ, iar atacantul timişorenilor a înscris elegant, fără speranţe pentru Iordache. O fază care a stârnit un val de nemulţumire pe banca Lugojului, dar care s-a dovedit a fi regulamentară. Observatorul de arbitri, Vasile Balaj din Reşiţa, a solicitat la pauză reluarea cameramanilor prezenţi la meci, concluzionând că Tulcan a fost cel ce a atins primul balonul.

Timişorenii au continuat să atace şi după marcarea golului, însă Lugojul avea să egaleze, în minutul 32, din nou la o fază care nu anunţa mare lucru. Dobricean a executat perfect o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea a lovit transversala, a căzut în faţa porţii, iar Ardelean a împins-o în poartă.

În partea a doua, lugojenii au făcut pasul înapoi, în timp ce alb-violeţii construiau atac după atac, însă nu reuşeau să desfacă apărarea ermetică a oaspeţilor. Golul izbăvitor pentru ASU Politehnica a venit în cele din urmă în minutul 78, atunci când nou-intratul Giuricici l-a surprins pe Iordache, după un stop la 20 de metri, în poziţie centrală, şi un vole elegant, sub transversală.

S-a încheiat 2-1 pentru ASU Politehnica, iar alb-violeţii îşi menţin avansul de două lungimi faţă de principala urmăritoare, Metalurgistul Cugir.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Fişteag – Stefanovici, Bilia, Gălan (cpt.), Taub – Rebenciuc – Vucea, Marin, Ţugui, Ghinescu – Tulcan. Au mai intrat Sulea, Bădăuţă, Giuricici şi Todorov.

Iordache – Rotea, Mardare, Miculescu (cpt.), Ardelean – Precupanu, Mânecan, Dobricean, Olariu – Pântea, Porcescu. Au mai intrat Pleşcan, Poiană, Marta şi Loga.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply