Victorie cu emoții la Constanța

RCM Timișoara a câștigat, nu fără emoții, la Constanța, pe terenul unei echipe ce rămâne extrem de incomodă pentru pretendentele la titlu. Gazdele au condus cu 13-3 la pauză, însă bănățenii au izbutit o repriză secundă excelentă, în care au reușit să întoarcă soarta jocului.

Timișorenii au început perfect partida de la Constanța, reușind să preia conducerea încă din minutul 3, atunci când Calafeteanu a transformat cu siguranță o lovitură de pedeapsă. Gazdele au replicat însă puternic și au reușit să restabilească egalitatea, prin Titus Howard, care a trimis, la rândul său, balonul printre buturi tot dintr-o lovitură de pedeapsă. Zece minute mai târziu, McGrath a reușit un eseu pentru Farul, transformat de Howard, iar constănțenii conduceau cu 10-3. Timișorenii s-au aruncat în atac, au ținut câteva minute balonul în 22-ul advers, însă n-au găsit drumul către eseu. Tot constănțenii aveau să puncteze pe tabelă până la pauză, prin dropgolul lui Howard, care a stabilit scorul primei reprize la 13-3.

Bănățenii au ieșit mult mai motivați de la cabine, iar nou-intratul Turashvili, fost jucător la Farul, a reușit eseul, în minutul 2 al părții secunde. Calafeteanu a transformat fără probleme, iar RCM-ul s-a apropiat la doar 3 puncte de gazde, 13-10. Constănțenii au reușit să stăvilească elanul timișorenilor și au avut două șansa de a se distanța, însă Howard a irosit două lovituri de pedeapsă. Elevii lui Chester Williams au fost apoi de două ori aproape de eseu în decurs de două minute, însă Lemnaru și mai apoi Fercu au fost scoși în tușă de apărarea gazdă în ultimul moment. Pahulu a reușit, în cele din urmă, să aducă Timișoara în avantaj, în minutul 67, însă eseul său n-a fost transformat de Calafeteanu. Oaspeții și-au apărat cu ardoare fragilul avantaj, iar cu două minute înainte de final, Lemnaru a închis practic conturile, reușind cel de-al treilea eseu al RCM-ului, transformat de Calafeteanu, care a urcat scorul la 22-13. Gazdele s-au aruncat cu ultimele forțe în atac, au mai reușit un eseu, însă mult prea târziu pentru a schimba soarta meciului.

S-a încheiat 22-18 în favoarea timișorenilor, care deși n-au obținut punctul bonus, se întorc de pe malul mării mulțumiți, după o victorie extrem de muncită.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply