Victorie amicală cu Ripensia pentru ACS Poli


Două dintre noile proiecte fotbalistice ale Timișoarei și-au dat astăzi întâlnire în Fabric. Pe arena „Electrica”, gazdele de la Ripensia au dat o replică bună divizionarei secunde ACS Poli, alb-negrii desprinzându-se abia în minutele de final.

ACS Poli s-a impus în amicalul susținut în această după-amiază cu Ripensia. Deși cele două grupări sunt despărțite de patru eșaloane, gazdele, participante în Campionatul Municipal au dat o replică dârză unei echipe cu mulți componenți de bază ai divizionarei secunde.

Oaspeții, care au evoluat în echipamentul de rezervă (alb-albastru), au deschis scorul în minutul 14, prin tânărul atacant nigerian Emanuel Israel. Până la pauză, Ripensia a replicat printr-un șut de la distanță al lui Păscăleanu, respins de Gherasim, dar și prin execuția lui Michi, care a trimis puțin pe lângă, din interiorul careului.

În partea secundă, „Ripi” a fost mult mai prezentă în atac, iar în minutul 55, Boghian a scăpat singur cu nou-intratul Coca, dar s-a complicat inutil, încercând să-l dribleze pe portarul alb-negrilor. Cinci minute mai târziu, gazdele aveau să obțină în cele din urmă egalarea, Păscăleanu fructificând centrarea de pe stânga a lui Nichitean. În minutele de final, experiența superioară a elevilor lui Velcea și-a spus cuvântul. După ce în minutul 79 a nimerit transversala, Dobricean a adus victoria pentru ACS Poli, printr-o „dublă” realizată în minutele 87 și 89. La ultima fază de joc, Ripensia putea reduce din handicap, însă Chevereșan a tras puțin pe lângă buturile lui Coca, din poziție bună.

Ripensia Timișoara (antrenor Ovidiu Olariu): Mercescu – Petrișor, Mureșan, Uzun (cpt.), Păscăleanu – Năvală, Costândana, Michi, Popa – Nicolin, Boghian. Au mai intrat Filip – Hoța, Rumega, Nichitean, Mogoș, Mihai și Chevereșan.

ACS Poli Timișoara (antrenor Valentin Velcea): Gherasim – Iovan, Bocșan, Redzepi, Nanu – Trandu, Daminuță (cpt.), Artean, Enciu – Boștină, Israel. Au mai intrat Coca și Dobricean.

Reacții la cald

„E bine că s-a perfectat acest meci. Sunt foarte bucuros că există o unitate sportivă între tot ce înseamnă fotbal timișorean. Proiectul celor de la Ripensia e frumos, cu o conducere civilizată. A fost un meci în nota respectului și cred că vom repeta acest amical și pe terenul nostru. Noi astăzi am avut două antrenamente puternice, nu m-a interesat rezultatul. Odată cu trecerea timpului s-a văzut că am cedat fizic. Am făcut și unele improvizații, n-am avut fundaș stânga, nici mijlocaș dreapta de bază. Dacă mă gândeam că Ripensia ne va pune probleme, veneam cu prima echipă și câștigam 12-0. Era mai bine așa?” (Valentin Velcea, antrenor ACS Poli)

„Am așteptat de mult acest meci. Băieții au răspuns cerințelor noastre, am pasat mult, am avut posesie, am și marcat. Păcat de ultimele 5 minute, în care ACS Poli s-a detașat. S-a văzut lipsa noastră de experiență, dar îi felicit pe băieții mei. Au muncit, au luptat, au arătat că vor să joace”. (Ovidiu Olariu, antrenor Ripensia)

About Gabriel Toth

Leave a Reply