Victorie alb-violetă, în cea mai scurtă deplasare: Ripensia Timișoara – Politehnica Timișoara 0-2

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a obținut a doua victorie consecutivă în Liga a II-a și a patra în deplasare din acest sezon, pe terenul concitadinei Ripensia. Alb-violeții s-au impus cu 2-0, prin două goluri înscrise din faze fixe, în fața unui adversar carea început jocul cu o apărare stufoasă, formată din cinci jucători.

Prima apariție periculoasă a alb-violeților în careul gazdelor s-a consemnat în minutul 10, atunci când Predescu a încercat să prelungească cu călcâiul pentru Ghinescu, însă decarul polist nu a ajuns la întâlnirea cu balonul. Minutul 14 a adus din nou pericol în careul lui Dur-Bozoancă, la cornerul executat de pe dreapta de Călin Toma, finalizat cu o lovitură de cap de Marius Toma, însă Motreanu a respins din fața liniei.

Scorul a fost deschis în minutul 26, atunci când Politehnica a beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri, Bilia a mișcat balonul pentru Carol Taub, iar fundașul stânga a șutat plasat, la rădăcina barei, în stânga lui Rădulescu. Până la pauză, alb-violeții au mai avut o șansă mare de gol, prin Predescu, al cărui șut de la 16 metri a fost deviat in extremis în corner de Apro. Repriza s-a încheiat cu încercarea căpitanului Ripensist, Adrian Popa, care a șutat de la 16 metri, din vole, peste transversală.

Partea a doua a început în nota de dominare a Politehnicii, care a și avut prima mare ocazie de la reluare. În minutul 50, Sorescu a pătruns pe partea dreaptă, l-a fentat pe Apro și a șutat spre colțul lung, însă balonul a trecut la câțiva centimetri de poartă. Trei minute mai târziu, a fost rândul Ripensiei să se apropie periculos de poartă, printr-o lovitură liberă din colțul careului, din lateral stânga, însă execuția la colțul scurt a lui Zaluschi a fost ghicită de Dur-Bozoancă.

Soarta meciului s-a decis în minutul 64, atunci când Politehnica a beneficiat de o lovitură liberă din lateral dreapta, a executat Sorescu la bara a doua, iar Krausz a marcat, plasat, cu o lovitură de cap. Peste doar trei minute, s-a consemnat o nouă șansă uriașă a Ripensiei, prin care trupa lui Radu Suciu putea reveni în joc. Fundașul stânga Călin Toma a executat o lovitură liberă de la 17 metri, din poziție centrală, mingea a lovit transversala, iar apoi a căzut în fața porții poliste de unde a fost respinsă. Până la final, alb-violeții au reușit să gestioneze momentul favorabil și să își apere avantajul, „Ripi” nereușind să se apropie periculos de poarta lui Dur-Bozoancă, în afara unor șuturi de la distanță, trimise exact pe direcția portarului vizitatorilor.

Prima ocazie importantă a meciului a aparținut însă Ripensiei. În minutul 2, după un corner al alb-violeților, Mediop l-a depășit în viteză pe Taub și a scăpat în situație unu contra unu cu Dur-Bozoancă, însă a tras pe lângă poartă.

Prin această victorie, Politehnica urcă provizoriu pe locul 6, cu 30 de puncte, la șase lungimi distanță de Chindia Târgoviște, ocupanta locului ce duce spre baraj. În schimb, Ripensia își prelungește criza de rezultate, ajungând la zece meciuri consecutive în campionat fără victorie.

Ripensia Timișoara (antrenor Radu Suciu): Rădulescu – Popa (cpt.), Stoi, M. Toma, Apro, C. Toma – Ungureanu (56, Bobină), L. Tudor, Zaluschi (80, Mânecan) – Dumiter (74, Matiș), Medio

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Krausz, Ignea, Predescu (78, Coadă) – Ghinescu, Plămadă (90+2, Staicu), Sorescu

 

About Gabriel Toth

Leave a Reply