Victoria, obligatorie! BC SCM Timișoara primește vizita Mediașului

Foto: Emanuel Titus Iliesi

BC SCM Timișoara dispută sâmbătă primul joc pe propriul teren în faza a doua a Ligii Naționale de baschet masculin. După eșecul de săptămâna trecută, de la Galați, trupa lui Nenad Mandic a coborât din nou pe poziția penultimă, retrogradabilă. În aceste condiții, victoria este cuvântul de ordine pentru meciul de peste două zile, când în sala „Constantin Jude” sosește ultima clasată, Gaz Metan Mediaș.

Timișorenii vor încerca să bifeze, sâmbătă, cel de-al treilea succes stagional în fața Mediașului. În sezonul regular, alb-violeții au câștigat cu 92-86 la Timișoara și, mai recent, 99-87 în deplasare. Se anunță însă o luptă acerbă pentru victorie, mai ales că Mediașul a pășit cu dreptul în a doua etapă a campionatului, cu o victorie, 84-78 în fața lui Dinamo.

„Avem o săptămână normală, un ciclu de şapte zile pentru a pregăti acest meci cu Mediaşul. Trebuie să ne pregătim cât mai bine, este un meci important. Gaz Metan a adus trei jucători noi, în vreme ce unul dintre baschetbaliştii lor de bază, Pustahvar, a plecat la Tg Mureş. Prin urmare, jocul lor s-a schimbat, pentru că acum îl au pe Drăguşin şi vor încerca să aducă multe mingi sub panou. Şi conducătorul de joc, Navickas, poate fi periculos, dar noi vom fi pregătiţi pentru a-i înfrunta”, a declarat astăzi antrenorul lui BCT, Nenad Mandic.

Tehnicianul formației timișorene speră ca în următoarele meciuri, începând cu cel de sâmbătă, elevii săi să elimine oscilațiile din joc, care au dus la eșecul de săptămâna trecută, de pe terenul lui Phoenix Galați.

„Am ratat o şansă la Galaţi, dar trebuie să reparăm ce am greşit şi să mergem înainte. Nu sunt mulţumit că am avut multe oscilaţii în joc, darn e concentrăm pentru a le elimina. Nu ne-am făcut o socoteală, câte meciuri trebuie să câştigăm pentru a ne salva de la retrogradare, ci luăm fiecare partidă în parte. În acest moment, toate gândurile noastre se îndreaptă către confruntarea cu Mediaşul”, a mai spus Mandic.

BC SCM Timișoara poate avea o șansă în plus în lupta pentru supraviețuire, după problemele ce au izbucnit la Târgu Jiu. Finanțarea Energiei din partea principalului sponsor, Complexul Energetic Oltenia, a fost sistată. În aceste condiții, o serie de jucători au părăsit deja echipa, în vreme ce alți jucători importanți sunt gata să-și ia tălpășița.

“Este foarte trist ce se întâmplă la Târgu Jiu, o situaţie atipică pentru acest campionat. Energia a făcut rezultate mari în ultimele două sezoane în cupele europene şi ar fi păcat să se desfiinţeze. Eu nu privesc asta drept o şansă în plus să ne salvăm de la retrogradare şi nici jucătorii mei nu vor privi mai relaxaţi viitorul”, a comentat, elegant, Nenad Mandic situația de la Târgu Jiu. „ Noi ne aflăm într-o situaţie delicată şi vom aborda bine motivaţi fiecare partidă, ne vom apăra fiecare şansă. Şi în această săptămână sunt doar 9 jucători la antrenamente, deoarece Covlescu este indisponibil”, a încheiat tehnicianul Timișoarei.

Partida BC SCM Timișoara – Gaz Metan Mediaș se va disputa sâmbătă, de la ora 18, la sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply