Verificări pentru UVT Agroland la Cupa Rieker

© Emanuel Titus Iliesi

Voleibalistele de la UVT Agroland vor participa, în a doua jumătate a săptămânii, la un turneu internațional la Lugoj. În organizarea prim-divizionarei din localitate, CSM Lugoj, se va desfășura Cupa Rieker, turneu amical la care au fost invitate formația de pe Bega, Universitatea Cluj, dar și o reprezentantă a voleiului sârbesc, liderul diviziei secunde, Eaton Srem-Tempo Mitrovica.

UVT Agroland a început de săptămâna trecută pregătirile, sub comanda antrenorului Bogdan Paul. În primele zile, accentul pregătirilor a căzut latura fizică, pentru liderul seriei vestice a Diviziei A2 sosind însă și vremea primelor meciuri de verificare.

Gruparea timișoreană a acceptat invitația prim-divizionarei CSM Lugoj, pentru Cupa Rieker, un turneu destul de puternic, la care vor mai participa Universitatea Cluj (principala contracandidată la promovare pentru UVT Agroland) și gruparea sârbă Eaton Srem-Tempo Mitrovica (liderul eșalonului secund din țara vecină).

Patrulaterul se va desfășura de joi până sâmbătă, în sala „Ioan Kunst Ghermănescu” din Lugoj, după următorul program:

Joi, 12 ianuarie
17:00 UVT Agroland Timișoara – Eaton Srem-Tempo Mitrovica
19:00 CSM Lugoj – Universitatea Cluj
Vineri, 13 ianuarie
16:00 UVT Agroland Timișoara – Unviersitatea Cluj
18:00 CSM Lugoj – Eaton Srem-Tempo Mitrovica
Sâmbătă, 14 ianuarie
11:00 Universitatea Cluj – Eaton Srem-Tempo Mitrovica
13:00 CSM Lugoj – UVT Agroland Timișoara

Pentru turneul de la Lugoj, antrenorul lui UVT Agroland, Bogdan Paul, nu se va putea baza pe Adelina Ungureanu și Bianca Pașca, prezente la lotul național U18, pentru faza a doua de calificare la Campionatul European din acest an. În schimb, vor reveni la echipă Sorina Miclăuș, Petruța Orlandea și Florina Murariu, care au încheiat campania de calificare la Campionatul Mondial U20 alături de reprezentativa româniei, pregătită de fostul antrenor al lui Poli Tender Timișoara din deceniul trecut, Felix Văraru.

Divizia A2 se va relua la sfârșitul săptămânii viitoare, UVT Agroland având programată o deplasare facilă în cadrul etapei a X-a, pe terenul formației Pro Volei Arad. Cealaltă reprezentantă a Timișoarei, CSU Politehnica, va evolua tot în deplasare, pe terenul fostei prim-divizionare CSM Satu Mare.

About Gabriel Toth

Leave a Reply