Velcea promite o mobilizare exemplară pentru derby: „Vom face tot posibilul să învingem”

Valentin Velcea va reveni pe banca tehnică odată cu derby-ul de mâine seară, după ce și-a ispășit cele două etape de suspendare. Tehnicianul Politehnicii îi asigură pe suporteri că elevii săi vor da totul pe teren în fața UTA-ei, în ciuda problemelor care macină clubul de câteva luni încoace.

Velcea spune că jucătorii săi vor fi cel puțin la fel de ambițioși decât cei ai UTA-ei. „Derby-ul dintre Poli și UTA e unul important în fotbalul românesc, chiar dacă se desfășoară în eșalonul secund. Vom întâlni o echipă ambițioasă, nu mai ambițioasă ca și a noastră. Noi ne vom păstra ritmul și cadența pentru a ne îndeplini obiectivul, acela de a promova din punct de vedere sportiv în Liga I. Nu cred că voi face prea multe schimbări, voi aplica același sistem. Vom încerca să jucăm ofensiv, spactaculos și eficient, pentru a fi pe placul tuturor suporterilor acestei echipe”, a declarat Velcea, la conferința de presă premergătoare derby-ului.

Tehnicianul polist promite că atât el, cât și elevii săi vor da totul până la finalul campionatului, indiferent dacă echipa va evolua din vară pe prima scenă sau va continua în eșalonul secund. „Nu știm care e finalul, dar ne vom face datoria până la final. Vom face tot ceea ce trebuie să batem UTA. Orice le-aș spune jucătorilor, nu-i poate motiva mai mult decât performanța sportivă. Cu bani, sau făcă bani. Ei fac performanță, au demonstrat acest lucru și o vor face în continuare. Când n-au făcut-o, în trecut, i-a taxat și presa, deși erau la vremea respectivă cu banii la zi. Dar acum nu avem ce să le reproșăm”, a mai spus Velcea.

Pentru partida cu UTA va reveni estonianul Sergei Lepmets, reprimit la prima echipă. În schimb, Dorin Goga va rămâne și de această dată la „satelit”, având șanse să-și facă apariția chiar în jocul pe care trupa lui Stoicov îl va disputa mâine, la Timișoara, împotriva nou-promovatei Unirea Valea lui Mihai. Valentin Velcea a anunțat că starea de sănătate a lotului e, per total, bună, singura incertitudine fiind în dreptul lui Alex Popovici, accidentat în partida de la Severin, și care va începe derby-ul, cel mai probabil, din postura de rezervă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply