Valentin Suciu (antrenor Sepsi OSK): „Am câștigat cu șansă, dar și cu experiență”

untitledimg_5899img_58991942016politehnica-timisoara-vs-sepsi-osk-sf-gheorghe-0-15472-x-3648-5899

Foto: Emanuel Titus Iliesi

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe s-a întors victorioasă de la Timișoara, după 1-0 ieri, pe „Știința”, cu Politehnica. Pentru formația din Covasna a fost a treia victorie în decurs de o săptămână, după 4-1 cu UTA în campionat și 5-1 cu FC Brașov, în Cupa României. O perioadă fastă, așadar, pentru formația pregătită de Valentin Suciu, acesta din urmă considerând că elevii săi s-au impus cu șansă în fieful alb-violeților.

„A fost un joc de luptă, un teren foarte greu, moale… condiții foarte grele, mai ales că ambele echipe au fost angrenate în Cupa României și s-a acumulat oboseală. Dar suntem în România și nu ne permitem loturi de 30 de jucători… îi rulăm pe cei pe care îi avem. La noi s-a acumulat și oboseala de pe drum, unul destul de lung pentru noi. Per ansamblu, sunt mulțumit că am reușit să câștigăm”, a declarat Valentin Suciu.

Tehnicianul fomației din Sfântu Gheorghe a rămas impresionat de atmosfera creată de fanii alb-violeți la meciul de ieri. „Atmosfera a fost una superbă… Vă spun sincer, în cariera mea nu știu dacă m-am mai întâlnit de două ori cu asemenea suporteri. Îmi pare rău că echipa pe care o susțin nu se ridică la nivelul așteptărilor dânșilor, dar noi am avut un obiectiv, cele trei puncte, pe care ni l-am îndeplinit”, a afirmat Suciu.

După două victorii categorice, 4-1 cu UTA și 5-1 cu FC Brașov, cele trei puncte au venit mult mai greu la Timișoara pentru Sepsi OSK. Valentin Suciu consideră că jucătorii experimentați din echipa sa au făcut diferența, asta deși golgheterul campionatului Atilla Hadnagy, a fost anihilat de defensiva polistă.

„Fiecare joc are istoricul lui. Noi eram pregătiți să înfruntăm o atmosferă frumoasă, care ne-ar putea trage puțin înapoi. Știam că băieții de la Timișoara vor fi împinși de la spate de suporteri, s-a și confirmat acest lucru. Pot spune că am câștigat cu șansă, dar prin experiență. Jucătorii mai în vârstă s-au văzut pe teren”, a mai spus Suciu.

Valentin Suciu consideră că Politehnica Timișoara are șanse reale de salvare de la retrogradare, considerând că are mai mult potențial de creștere decât alte formații de ligă secundă pe care Sepsi le-a întâlnit în actualul sezon.

„Sincer, cred că Poli se poate salva. Nimic nu e imposibil, în condițiile în care sunt 20 de echipe, iar fiecare dintre ele se agață de fiecare punct. Comparând adversarii pe care i-am întâlnit noi până acum, pot spune că Timișoara are potențial. Are jucători buni, tineri, însă deocamdată le lipsește încrederea, din ce îmi dau seama. Dar, pe viitor, aceste aspecte se pot regla. Eu mi-aș dori ca Poli să se mențină în Liga a II-a, mai ales pentru suporterii pe care îi are”, a conchis Valentin Suciu.

21 de puncte și, deocamdată, locul 5 pentru Sepsi OSK după 11 etape, o performanță notabilă pentru o nou-promovată. În plus, formația din Covasna traversează o formă de invidiat, suferind o singură înfrângere în ultimele 11 partide oficiale.

About Gabriel Toth

Leave a Reply