UVT Agroland Timișoara va organiza barajul de promovare în Divizia A1! Revine și marcajul de volei în Sala „Constantin Jude”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

UVT Agroland Timișoara a câștigat licitația pentru organizarea turneului de promovare în Divizia A1 feminină. Conform comunicatului remis astăzi, clubul bănățean a oferit 5.000 de euro pentru atragerea turneului pe Bega, în vreme ce SCM Pitești, singura formație ce a mai participat la licitația organizată la sediul FRV, s-a oprit la 4.200 de euro.

Lupta pentru promovarea în elita voleiului feminin se va da, așadar, la Timișoara, în sala „Constantin Jude”. Cu această ocazie, în bătrâna sală timișoreană va reveni și marcajul pentru volei, care a dispărut în primăvara lui 2012 imediat după retrogradarea din A1 a băieților de la Universitatea.

La turneul ce se va desfășura în perioada 6-8 mai, două formații timișorene vor lupta pentru unul dintre cele două locuri ce duc în elită, alături de gazda UVT Agroland mai participând și CSU Politehnica, învingătoarea turneului play-off din A2 Vest, organizat în urmă cu zece zile în sala din Circumvalațiunii. Din cealaltă serie a Diviziei A2, s-au calificat pentru baraj SCM Pitești și CSU Galați, două formații puternice, ambele urmând a avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru promovare.

„Mă bucur că am reușit să atragem la Timișoara această competiției. Este un plus pentru oraș, pentru volei, pentru iubitorii acestui sport. Am declarat încă de la bun început că obiectivul nostru este acela de a promova în primul eșalon voleibalistic și după parcursul bun de până acum, pot să vă spun că abia așteptăm să evoluăm în ultima fază a competiției. Turneul se va desfășura în perioada 6 – 8 mai și îi așteptăm pe toți timișorenii să ne susțină, pentru că împreună putem realiza ceva frumos pentru Timișoara în plan voleibalistic”, a declarat președintele clubului UVT Agroland, Horia Cardoș.

Ultima echipă din Timișoara care organiza un baraj de promovare era Poli Tender (precursoarea actualei CSU Politehnica), în perioada 4-6 aprilie 2003, iar meciurile s-au desfășurat tot la Sala Olimpia. Formația bănățeană a obținut atunci promovarea de pe primul loc, fiind urmată de Universitatea Cluj. La barajul din urmă cu 13 ani au mai participat echipele IOR Constructorul București și REALE Brașov.

Băieții luptă pentru promovare la Bacău

Tot astăzi a avut loc și licitația pentru organizarea turneului de promovare la masculin. În acest caz, a fost vorba de o simplă atribuire a barajului singurei echipe reprezentate la licitație, Știința Bacău. Barajul băieților, deși programat inițial în același weekend cu cel al fetelor, a fost mutat pentru următorul sfârșit de săptămână, 13-15 mai. Alături de formația gazdă, vor mai lupta pentru accederea în elită CSU Universitatea de Vest Timișoara, CSM Câmpia Turzii și Steaua București.

About Gabriel Toth

Leave a Reply