Universitatea, victorie în 54 de minute: 3-0 cu Vartex Râmnicu Vâlcea

1374086_654864021200317_1793433105_n
Universitatea Timișoara rămâne cu maximum de puncte și după etapa a șasea din Divizia A2 Vest. Trupa lui Sorin Grădinaru a dispus clar de Vartex Râmnicu Vâlcea, 3-0 în mai puțin de o oră de joc, gruparea olteană prezentându-se pe Bega cu un lot de fix șase jucători.

Universitatea Timișoara n-a întâmpinat emoții în fața formației din Râmnicu Vâlcea, care a venit în Banat cu suficienți jucători cât să alinieze un sextet și atât. Sorin Grădinaru i-a aruncat din primul minut în luptă pe juniorii Robert Vârlan și Lucian Bădiceanu, alături de Flonta, un voieibalist cu ștate vechi în formația „studenților”, dar care de obicei prinde minute puține.

Startul a fost oarecum echilibrat, cu „U” conducând la doar două lungimi la primul time-out tehnic, 8-6, dar apoi a urmat desprinderea, pentru un act câștigat cu 25-15. Același a fost deznodământul și în setul secund, pe care timișorenii l-au început ceva mai bine și l-au câștigat tot la 15. Cel de-al treilea act, a început cu o dominare copioasă a gazdelor, 8-1 la primul timp de odihnă regulamentar, pentru ca la final tabela să indice 25-11, set și meci pentru Universitatea.

Antrenorul învingătorilor, Sorin Grădinaru, a abordat partida de astăzi cu Bădiceanu, Schiesz, Balint, Flonta, Dincă, Vârlan, Toma (libero). Au mai intrat Reitmayer, Stănoiu, Ungureanu, Unguraș și Bălulescu.

„Am început cu o formulă inedită, cu doi juniori, plus Alin Flonta din primul minut, și mă bucur că au dat satisfacție. Evident că nu s-a pus în niciun moment problema învingătorului, și de aici și unele nerealizări pe parcursul celor trei seturi. Una peste alta, e o victorie ce ne dă speranțe pentru evoluții consistente în partidele ce urmează. Mă bucur că Vârlan și Bădiceanu au dat satisfacție, alături de consacrații Balint și Schiesz. Ceilalți au avut însă evoluții oscilante. Mă mai bucură evoluția lui Flonta pe centru,  cu o prestație foarte bună”, a declarat la final antrenorul Universității, Sorin Grădinaru.

About Gabriel Toth