Unirea Sânnicolau Mare debutează în liga maghiară! Mâine, primul meci în campionatul județului Csongrad

482929_297076207060753_100123105_nO participare inedită va fi inaugurată mâine dimineață. Echipa de handbal masculin Unirea Sânnicolau Mare va disputa primul meci în cadrul eșalonului al patrulea din Ungaria – campionatul județului Csongrad. Formația de pe Aranca va primi pe teren propriu mâine, de la ora 11, vizita celor de la FKSE-Algyo II Szeged.

O decizie ce a stârnit mirare în întreg handbalul românesc devine realitate. Unirea Sânnicolau Mare va evolua, începând de mâine, în campionatul Ungariei. Oficialii grupării de pe Aranca și-au motivat această hotărâre prin faptul că o eventuală participare în eșalonul secund din România ar costa prea mult, din cauza distanțelor mari ce ar trebui parcurse. În această ligă județeană a Csongrad-ului, cel mai lung drum pe care-l vor parcurge elevii lui Jozsef Suba va fi de 180 de kilometri.

Printre jucătorii pe care se va baza Unirea în noul sezon se numără Denis Cozma, Raul Ienciu, Alin Kirsch, Bogdan Balog, Daniel Boroș, Victor Cosoi, Ralph Suba-Roosz, Theodor Novak și Daniel Morar.

În campionatul județului Csongrad, evoluează opt echipe. Pe lângă Unirea, s-au mai aliniat la start Marosto SE, Deszki SC, FKSE-Algyo II Szeged, Onion City KE, Pick Szeged II, SZTE EHOK SE și Hodmezovasarhelyi KE. Cel puțin în acest prim an de participare în întrecerea maghiară, trupa din Sânnicolau Mare nu va avea drept de promovare în eșalonul terț.

Handbalul are o tradiție îndelungată la Sânnicolau Mare. Echipa masculină, sub diversele ei denumiri, a fost ani la rândul o prezență constantă în cel de-al doilea eșalon al României. Pe Aranca s-a jucat însă și handbal de primă ligă, în sezonul 1988/1989, când Comerțul Sânnicolau Mare retrograda de pe penultima poziție, după numai un an pe prima scenă, depășind doar Tractorul Brașov. Unirea a evoluat în eșalonul al doilea până în sezonul 2012/2013, după care conducerea clubului a decis să nu mai înscrie echipa în campionat, din cauza costurilor prea ridicate.

***

Un prim meci din campionatul județului Csongrad s-a disputat deja miercuri: Hodmezovasarhelyi – Marosto SE 26-31.

About Gabriel Toth

Leave a Reply