Un nou record negativ pentru BCM Danzio


După eșecul la 57 de puncte diferență de ieri, de la Târgoviște, BCM Danzio a pierdut și mai clar astăzi, pe terenul campioanei, într-un meci cu miză doar pe hârtie. Trupa antrenată de Florin Nini s-a impus cu 105-45, după un joc din nou fără istoric.

La nici o săptămână de la reunire și cu o capacitate sub 50%, BCM Danzio a fost victimă sigură la Târgoviște. Formația timișoreană a acceptat să dispute ambele meciuri din sferturile de finală ale Cupei României pe terenul campioanei și, chiar dacă erau de așteptat două înfrângeri clare, probabil nimeni nu își imagina că ele vor fi cele mai usturătoare de la înființarea echipei.

Primul meci, pierdut cu 40-97, a stabilit un record negativ ce a rezistat aproape 3 ani și jumătate în picioare, datând din noiembrie 2009, atunci când Satu Mare câștiga la Timișoara cu 89-48. Astăzi a fost și mai rău! Deși Biljana Pesovic – singura stranieră deplasată la Târgoviște – s-a apropiat de forma ei obișnuită, reușind 16 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, sârboaica nu a fost ajutată de restul echipei, care a avut procentaje catastrofale (poate cu excepția lui Blanaru). În plus, fetele lui Dan Ionescu au cedat complet inițiativa în ultimele 5 minute ale jocului, când nu au mai marcat niciun punct, primind în schimb 17. Eșecul de astăzi, la o diferență de 60 de puncte, duce spre un bilanț deloc oborabil pentru „panterele roz”: 85-202, în 80 de minute petrecute pe parchet.

Cu toate absențele din lotul celor de la BCM Danzio, cele două jocuri de la Târgoviște anunță un retur de foc. S-a demonstrat încă o dată că forța grupării timișorene stă în Pesovic (deși a dat și ea dovadă de inconstanță) și Brown, așteptată să revină  din Statele Unite la finalul acestei săptămâni. Dan Ionescu are, așadar, mult de lucru până pe 19 ianuarie, atunci când BCM Danzio va disputa un meci crucial în lupta pentru play-off, cu SCMU Craiova.

Pentru conformitate, iată marcatoarele formației timișorene din meciul de astăzi: Pesovic – 16, Blanaru – 12, Fodor – 9, Stoiedin – 6, Zidaru – 2.

About Gabriel Toth

Leave a Reply