Un nou eșec, dar un joc dătător de speranțe: ASU Politehnica – Luceafărul Oradea 2-3

DSC_0060 (Medium)

Foto: Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica a pierdut cu 3-2 amicalul disputat în această după-amiază, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, în fața viitoarei adversare din liga secundă, Luceafărul Oradea. Bihorenii s-au impus la capătul unui joc cu un ritm bun, cu ocazii la ambele porți, în ciuda căldurii care se înregistra la ora partidei.

Alb-violeții au început mai curajos întâlnirea, însă Bilia (min. 9) și Ghinescu (min. 11) nu au găsit ținta, cu șuturi de la distanță. Luceafărul a reușit să deschidă scorul, pe fondul unui joc bun al timișorenilor. În minutul 16, Cristian Cigan a marcat cu o execuție de efect, șut fără preluare, din centrul careului, după o centrare din banda dreaptă. Replica poliștilor nu s-a lăsat prea mult așteptată, iar în minutul 22, Blănaru a fost lansat excelent de Dan Constantinescu, iar vârful sosit la echipă în această vară l-a executat pe portarul Pap din situație unu contra unu. Timișorenii au reușit apoi să preia conducerea, în minutul 35, atunci când Branimir Stefanovici a marcat cu un șut din interiorul careului, din lateral dreapta, la colțul lung, după o centrare de pe stânga a lui Patrick Niță.

Începutul reprizei secunde le-a aparținut orădenilor, care și-au fructificat momentele bune de joc în minutul 48, atunci când Sergiu Arnăutu a restabilit egalitatea, cu o lovitură de cap, din centrarea de pe dreapta a lui Roșu. Alb-violeții au început apoi să pună stăpânire pe joc, să domine la capitolul posesie, însă fără a găsi soluții în preajma careului advers. În minutul 74, căpitanul bihorenilor, Constantin Roșu, a scăpat pe contraatac, fiind apoi secerat în careu de fundașul timișorean Todorov. Același Roșu a transformat și de la punctul cu var, stabilind scorul final: 3-2 pentru Luceafărul, în duelul nou-promovatelor din „B”.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): A. Constantinescu – Stefanovici, Gălan, Todorov, Taub – Bilia, D. Constantinescu – Birău, Giuricici, Ghinescu – Blănaru. Au mai intrat Vucea, Stancu, Motreanu, Niță, Teuț, Băban, Dănăricu.

Luceafărul Oradea (antrenor Florin Farcaș): Ed. Pap – Balea, Bactăr, Fl. Ilie, Al. Radu, Feher, Tegle, C. Roșu, P. Păcurar, Cigan, Arnăutu. Au mai intrat Goia – Nogo, Balla, Chiș-Toie, Costea, Sorian și Moga.

Următorul amical pentru ASU Politehnica va avea loc sâmbătă, de la ora 11, tot pe stadionul „Dan Păltinișanu”, în compania divizionarei secunde maghiare Szeged 2011.

About Gabriel Toth

Leave a Reply