Un internațional din Tonga o întărește pe RCM Timișoara

ITM Cup - Northland v Counties Manukau, 13 October 2012RCM Timișoara și-a prezentat astăzi oficial unul dintre transferurile finalizate în această vară. E vorba despre Mateo Malupo, un jucător din Tonga, în vârstă de 26 de ani, ce poate acoperi posturile de aripă și fundaș, și care își va bifa debutul în galben-albastru la meciul de sâmbătă, cu CSM București.

RCM Timișoara a transferat doi jucători în pauza competițională din această vară, unul dintre ei aflându-se în fața debutului la formația timișoreană. E vorba despre Mateo Vakatalau Malupo, un rugbyst din Tonga, care la 7 iulie a împlinit 26 de ani, și care a evoluat la un nivel de top în Noua Zeelandă, pentru Northland, în puternica ITM Cup. De asemenea, Malupo a conchetat și cu prima reprezentativă a statului Tonga.

„Suntem convinși că va ajuta echipa noastră în atingerea obiectivelor din acest an și ca va fi un jucător valoros pentru sezonul viitor”, a spus despre noul sosit vicepreședintele celor de la RCM Timișoara, Dușan FIlipaș.

La rândul său, Mateo Malupo se arată bucuros de oportunitatea de a juca la Timișoara. „Sunt bucuros că am venit aici. Nu îmi place să vorbesc prea mult, dar țin să mulțumesc clubului din Timișoara pentru faptul că mi-a dat această posibilitate. Din echipa de aici, îl cunoșteam pe Sosene Anesi, care a jucat și el în Noua Zeelandă, în ITM Cup”, a spus tongalezul.

Mateo Malupo își va consemna debutul în galben-albastru sâmbătă, atunci când RCM Timișoara va primi vizita celor de la CSM București. Meciul va avea loc la ora 10, pe arena „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț.

About Gabriel Toth

Leave a Reply