Turneu de tenis de 30.000 de euro la Timișoara

Timișoara revine în circuitul întrecerilor ATP după patru ani. În perioada 7-15 iulie va avea loc prima ediție a turneului BRD Timișoara Challanger, competiție la care și-au anunțat prezența cei mai buni jucători de tenis români ai momentului.

După întreruperea seriei Timișoara Challanger, a cărui ultimă ediție a avut loc în 2008, tenisul timișorean a reintrat, în 2012, în circuitul internațional. După ITF Women, luna iulie aduce pe Bega un puternic turneu, din categoria ATP Challanger Tour, dotat cu premii în valoare de 30.000 de euro.

Competiția va avea loc în perioada 7-14 iulie, la baza Electrica, de pe bulevardul Vasile Pârvan. La prima ediție a BRD Timișoara Challanger și-au confirmat prezența Victor Hănescu, Marius Copil și Victor Crivoi, cei mai buni jucători români ai momentului. Alături de el vor mai concura nume precum Gastao Elias (Portugalia, 161 ATP), Guillaume Rufin (Franţa, 168 ATP), Dusan Lojda (Cehia, 191 ATP), Gregoire Burquier (Franţa, 197 ATP), Javier Marti (Spania, 198 ATP), Facundo Bagnis (Argentina, 222 ATP) şi Kamil Capkovic (Slovacia, 224 ATP).

Turneul de la Timișoara fa ce parte dintr-o serie de evenimente similare organizate în România sub egida ATP Challanger Tour. „Seria de turnee Challenger se alătură celui mai important turneu din România, BRD Năstase Ţiriac Trophy, în contextul unei nevoi acute de oportunităţi competiţionale pentru tenismenii noştri cât şi în ideea de a atrage la noi jucători consacraţi din circuitul mondial. Braşov, Arad, Sibiu, Timişoara sunt oraşe cu mulţi iubitori ai tenisului, dornici de astfel de evenimente. Sperăm ca acesta să fie doar începutul unei serii de proiecte menite să sprijine tenisul românesc”, a declarat Ion Ţiriac, Proprietarul BRD Năstase Ţiriac Trophy şi Promotorul celor 4 turnee Challenger.

Sesiunea de calificări va avea loc în zilele de 7, 8 și 9 iulie, tot pe 9 iulie urmând să se desfășoare și primele meciuri de pe tabloul principal. Partidele de la BRD Timișoara Challanger se vor desfășura în două sesiuni zilnice, una de dimineață, care se va încheia în jurul orei 13, și una de seară, ce va începe la ora 18.

Intrarea spectatorilor va fi liberă pe toată durata turneului.

About Gabriel Toth

Leave a Reply