Trei puncte prețioase, după un meci de luptă: Politehnica Timișoara – Știința Miroslava 1-0

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a bifat a șaptea victorie stagională în această după-amiază, în meciul ce a consfințit revenirea pe arena „Știința”. Alb-violeții au trecut la limită, 1-0, de nou-promovata Știința Miroslava, rezultat stabilit încă din minutul 8, prin reușita de generic a lui Sorescu. Tabela putea suferi și alte modificări, ambele formații irosind câteva șanse importante.

Politehnica a dat lovitura la chiar prima ocazie periculoasă a meciului. În minutul 8, la un contraatac a alb-violeților, Staicu a fost faultat la centrul terenului, centralul Sergiu Popa a acordat avantaj, mingea a fost recuperată de Predescu, iar acesta l-a lansat, în diagonală, pe Deian Sorescu. Șeptarul timișorenilor a marcat un gol spectaculos, cu un șut la colțul lung, din lateral dreapta, de la marginea careului, la care portarul Turiță nu a mai putut interveni.

A urmat o serie de ocazii, mai mult sau mai puțin rarissime, tot în contul alb-violeților. În minutul 25, lovitura liberă de la 17 metri a lui Predescu a fost respinsă de Turiță, de la rădăcina barei. În minutul 36, Taub a centrat excelent de pe stânga, însă lovitura de cap a lui Staicu a fost moale și imprecisă. Același Staicu a scăpat singur cu Turiță în minutul 38, însă a tras direct în goalkeeperul ieșean. Oaspeții au fost aproape de a pune în practică vechea zicală cu ocaziile care se răzbună, iar în minutul 42, Krausz a respins din fața porții un șut al lui Taciuc, iar Corban a trimis, din 12 metri, peste poarta goală.

Mitanul secund i-a găsit pe cei din Miroslava mai insistenți în ofensivă. În minutul 48, lovitura de cap a masivului Alexandru Marin a fost reținută cu dificultate de Dur-Bozoancă, iar în minutul 50, Corban a scăpat singur cu portarul polist, însă șutul său a lovit bara de la colțul scurt. Jocul s-a mai liniștit odată cu scurgerea minutelor, duelul dintre cele două echipe transformându-se într-o luptă purtată în zona centrală a terenului. Abia spre final am mai notat finalizări ale unor acțiuni ofensive, de fiecare dată prin șuturi de la distanță. Mai întâi, Săvoaia a trimis peste transversală de la 30 de metri, pentru ca în minutul 87, Ghinescu să trimită de la o distanță asemănătoare, însă pe centrul porții, unde se afla portarul Turiță.

Fluierul final al aiudeanului Sergiu Popa a consfințit victoria cu 1-0 a Politehnicii Timișoara, care urcă pe locul 6 în clasament și se pregătește de o deplasare lungă, în „intermediara” de săptămâna viitoare, pe terenul Forestei Suceava.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Krausz, Mera (cpt.), Taub – Poparadu, Ignea, Predescu (86, Coadă) – Sorescu, Staicu (59, Bădăuță), Ghinescu (90, Plămadă).
Știința Miroslava (antrenor Adrian Kereszy): Turiță – Ambrosie, Chindriș, Bucur, Crișan, Agrigoroaiei – Cărăuș (62, Săvoaia), Corban, Izmană (56, Viorică), Taciuc – Al. Marin (cpt.) (76, Nemțanu).

About Gabriel Toth

Leave a Reply