Trei puncte importante: Politehnica Timișoara – CS Mioveni 1-0

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

„Băieților în Ghete” le priesc întâlnirile cu echipele din Argeș! Jumătate dintre punctele agonisite în acest sezon au fost obținute în dauna celor două reprezentante ale acestui județ. După 2-1 cu FC Argeș, în etapa a 2-a, Politehnica a învins la limită și astăzi, 1-0 cu CS Mioveni. Un joc de luptă câștigat în final de alb-violeți, care au avut doi debutanți astăzi în teren, portarul Cosmin Dur-Bozoancă și veteranul Alin Crișanov.

Obișnuita perioadă de tatonare, între două echipe dornice să își treacă în cont cele trei puncte, s-a menținut până după scurgerea primului sfert de oră. În minutul 20, s-a consemnat prima ocazie importantă a Politehnicii: Poparadu a recuperat un balon aproape de jumătatea terenului, a avansat și l-a lansat pe Staicu, însă vârful polist, rămas singur, a fost blocat de goalkeeperul oaspeților. Mioveniul a replicat un minut mai târziu, prin Pirtea, al cărui șut deviat a fost respins de la vinclu de Dur-Bozoancă.

Golul care, în final, a făcut diferența a căzut în minutul 32, atunci când Deian Sorescu a inițiat o cursă pe banda dreaptă, a depășit în viteză un fundaș al oaspeților, a pătruns în careu și l-a executat pe Croitoru cu un șut superb, la colțul lung: bară-gol! Până la pauză, am mai consemnat două încercări de la distanță ale Mioveniului, prin Mîrzeanu și Florescu, însă tabela a rămas nemodificată.

În partea a doua, alb-violeții s-au lăsat dominați, însă formația din Mioveni a reușit rareori să se apropie la mai mult de 20 de metri de poartă. Singurele momente care i-au dat oarece emoții lui Dur-Bozoancă au fost încercările de la distanță ale fundașului stânga, Ionuț Burnea, însă de fiecare dată portarul sosit de la Viitorul a fost la post. Alb-violeții puteau majora diferența în minutul 60, atunci când Motreanu a centrat de pe dreapta, iar lovitura de cap a nou-intratului Bădăuță a mers pe direcția lui Croitoru. Cea mai mare ocazie a reprizei secunde s-a consemnat în minutul 78, atunci când George Pirtea a tras fără preluare, de la marginea careului, iar mingea a trecut la puțini centimetri de vinclul porții poliste.

S-a încheiat 1-0 pentru Politehnica Timișoara, care leagă din nou două victorii și urcă pe locul 4, cu 12 puncte! De partea cealaltă, Mioveniul trece printr-o pasă proastă, fără punct acumulat și fără gol marcat în ultimele 180 de minute.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Krausz, Poparadu, Predescu – Sorescu, Staicu, Plămadă. Au mai intrat Bădăuță, Stancu și Crișanov.
CS Mioveni (antrenor Florin Marin): Croitoru – Tirică, Gugu, Ichim, Burnea – Mîrzeanu, Cioc – Rădescu, Pirtea, Andor – C. Năstăsie (cpt.). Au mai intrat Trașcu, Florescu și Ene.

About Gabriel Toth

Leave a Reply