Transfer de marcă pentru Informatica! Slobodan Rajcevic completează colecția de internaționali sârbi de pe Bega

14550413525353La Informatica Timișoara au început mișcările de trupe. După ce gruparea de pe Bega s-a despărțit de doi oameni de bază din sezonul trecut, portarul Vlad Iancu și jucătorul Gabriel Dobre, iată că a sosit și momentul oficializării primului transfer. Slobodan Rajcevic, un jucător cu un CV impresionant, s-a înțeles cu Informatica și completează astfel „colecția” de internaționali sârbi din lotul timișorenilor.

Slobodan Rajcevic s-a născut la 28 februarie 1985 în Banatul sârbesc, la Zrenjanin. A început futsalul la o formație locală, KMF SAS Zrenjanin, pentru ca apoi să treacă la puternica KMF Ekonomac Kragujevac, o formație la care au evoluat și alți doi componenți ai Informaticii, Slobodan Janjic și Stefan Rakic. Și-a continuat cariera peste hotare, evoluând în Turcia, la Fenerbahce Istanbul, și în Liban, la Al Mayadeen.

Rajcevic are și o bogată activitate internațională, evoluând la cinci turnee finale cu naționala Serbiei: trei europene (2008, 2010, 2012, 2016) și unul mondial (2012). A fost om de bază al plavilor la Campionatul European din acest an, găzduit chiar de Serbia, unde reprezentativa țării sale s-a clasat pe un onorant loc 4. De altfel, Rajcevic a și marcat un gol pentru Serbia în finala mică a „europeanului”, contra reprezentativei statului Kazahstan.

În sezonul trecut, pentru Informatica au evoluat alți trei componenți ai lotului utilizat de Serbia la turneul final european din acest an: Slobodan Janjic, Stefan Rakic și Dusan Milojevic.

Iancu și Dobre au părăsit Timișoara

Nume importante și la capitolul despărțirilor pentru Informatica. Portarul Vlad Iancu a părăsit formația bănățeană în această vară și se va întoarce, cel mai probabil, la Autobergamo Deva. Experimentatul goalkeeper a fost implicat, în primăvara acestui an, într-un conflict cu conducerea administrativă și cea tehnică, dar a fost în cele din urmă reprimit în lot și a apărat poarta Timișoarei în finala Ligii I, cu City’us Târgu Mureș.

De la Informatica a plecat și Gabriel Dobre, care a ales să răspundă unei noi provocări. Jucătorul în vârstă de 36 de ani va fi, în viitorul sezon, antrenor-jucător al formației CSMS Iași, unde va avea ca obiectiv menținerea grupării din Copou în zona play-off a Ligii I. Dobre, selecționat de 32 de ori în naționala de futsal a României, evoluase anterior pentru CIP Deva, Balzan (Malta), Gyori ETO (Ungaria) și City’us Tg. Mureş

About Gabriel Toth

Leave a Reply