Titi Varga, după 18 ani în alb-violet: „Le-am dus dorul suporterilor lui Poli”

Legendarul fundaș al Politehnicii, Titi Varga, a efectuat astăzi primul antrenament sub comanda lui Antonio Foale. Deși ajuns la 48 de ani, „Piticul” nu-și arată vârsta, părând mai proaspăt decât majoritatea mai tinerilor săi colegi, după epuizantele ture de teren efectuate pe „Știința”.

Titi Varga a ajuns, în sfârșit, la ASU Poli. Discuțiile cu fostul fundaș-golgheter al Politehnicii au început încă din vară, însă mult prea târziu pentru a se produce mutarea, „Piticul” înțelegându-se deja cu divizionara D AS Peciu Nou.

„E o mare plăcere pentru mine să mă întorc în alb-violet, culorile Politehnicii Timișoara. Îmi doream de mai multă vreme să vin aici, dar așa a fost situația, nu a depins numai de mine. Mă bucur însă că am făcut în cele din urmă acest pas”, ne-a declarat Titi Varga, înaintea primului său antrenament pe „Știința”.

Titi Varga a ajuns la 48 de ani, însă după forma lui sportivă pare cu 15-20 de ani mai tânăr. Trebuie știut faptul că fostul fundaș al Politehnicii n-a luat niciodată o pauză de la fotbal, fiind angrenat neîntrerupt în competiții încă din vremea junioratului. „Cariera mea fotbalistică nu e încheiată. Am jucat permanent, n-am avut nicio perioadă de pauză până acum. Am jucat în tur la Peciu Nou, în Liga a IV-a, am jucat și la Becicherecu Mic, până la retrogradarea din Liga a III-a. Eu am fost crescut în fotbal, asta știu să fac cel mai bine”, ne-a mai spus Varga.

Titi Varga a părăsit-o pe Poli în ianuarie 1995, cu destinația Dinamo, după aproape 9 ani petrecuți în alb-violet. Suporterii nu le-au judecat pe alegerea făcută, ba mai mult, în martie 1996, la primul său meci ca adversar pe „Dan Păltinișanu”, întregul stadion l-a aplaudat la scenă deschisă. De altfel, a fost singurul dinamovist care s-a bucurat de un asemenea tratament, în condițiile în care în acea echipă a „câinilor” mai evoluau alți trei timișoreni, Florin Macavei, Cosmin Contra și Florin Bătrânu.

„Piticu” a fost întotdeauna un răsfățat al suporterilor timișoreni, iar el, la rândul său, le-a simțit lipsa în ultimul deceniu și jumătate. „Să fiu sincer, le-am dus dorul suporterilor lui Poli. Pe unde am jucat în ultimii ani, la Peciu Nou sau la Becicherecu Mic, puteai să dai mâna cu toți spectatorii. Am fost însă la un meci al echipei și, într-adevăr, e ceva ieșit din comun. E fantastic ce au reușit să facă suporterii aici”, spune Varga.

Când e întrebat cât mai are de gând să joace, Titi Varga nu poate oferi un răspuns exact. În schimb, promite că atât cât îl vor ține puterile va pune umărul la ridicarea lui ASU Poli către prim-planul fotbalului românesc. „Eu m-am întors în alb-violet cu gândul să ajung cât mai sus cu această echipă. O voi ajuta cât mă mai țin balamalele. Mă bucur că voi fi din nou coleg cu Roti, după atâția ani. Sper ca prin experiența noastră să ajutăm această echipă ca în patru-cinci ani să ajungă în Divizia A, de ce nu?”, a conchis Titi Varga.

Titi Varga s-a născut la 18 septembrie 1964 la Timișoara. Pentru Poli a evoluat între 1986 și 1995, remarcându-se drept un fundaș stânga extrem de ofensiv, arma sa letală fiind șutul de la distanță. De altfel, în cele 238 de meciuri bifate în prima divizie, a reușit să marcheze de 50 de ori, performanță cu care foarte puțini apărători se pot lăuda. De-a lungul vremii a mai îmbrăcat tricoul echipelor Luceafărul București, Unirea Sânnicolau Mare, Voința Lovrin, Unirea Tomnatic, Gloria Beiuș, Dinamo București, UTA Arad, UMT, CFR Timișoara, Minerul Moldova Nouă, Mama Mia Bechicherecu Mic, AS Peciu Nou. La ultima sa formație, a evoluat alături de un alt coleg de generație de la Poli, Ionel Bărbosu.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply