Timofte asigură aproape jumătate din golurile lui CH Poli de la Focșani

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

CH Poli a bifat aseară al doilea succes consecutiv din 2016. După victoria spectaculoasă de joi, în fața campioanei Minaur Baia Mare, trupa pregătită de Pero Milosevic s-a impus și în deplasarea de pe terenul nou-promovatei CSM 2007 Focșani. S-a încheiat 25-22 pentru alb-violeți, la capătul unui joc controlat în totalitate, dar în care gazdele au rămas aproape pe tabelă grație intervențiilor portarului Cloșcă.

Fără doi dintre principalii realizatori din acest sezon, Irakli Chikovani și Demis Grigoraș – absenți și cu Minaur – CH Poli a controlat întâlnirea de la Focșani, disputată într-o sală plină, cu peste 1.000 de spectatori în tribună. Ambiția gazdelor n-a fost însă suficientă pentru a contracara experiența superioară a poliștilor care, chiar și cu lotul incomplet, a controlat partida.

La pauză, timișorenii conduceau cu 14-10, însă diferența maximă avea să fie de șase goluri, 24-18, în minutul 55. Pe final, apărarea exactă a Focșaniului a dus la micșorarea diferenței, tabela oprindu-se la un ecart de trei lungimi pentru alb-violeți, 25-22.

Cel mai experimentat jucător din lotul lui Poli, Mihai Timofte, a asigurat aproape jumătate dintre reușitele echipei: 12 goluri. L-au urmat Iulian Halcă 6, Marko Lasica 3, Cristian Fenici 3 și Leonard Ștefan 1.

CH Poli rămâne pe locul 7 în campionat, însă la o diferență considerabilă de locurile 8 și 9, ocupate de Călărași și Minaur. Începutul bun din 2016 îi face însă pe alb-violeți să spere chiar la mai mult, diferența față de locul al patrulea, ocupat momentan de Potaissa Turda, fiind de patru puncte.

Pentru alb-violeți urmează, lunea viitoare, un meci important pe teren propriu, în compania formației HC Vaslui.

About Gabriel Toth

Leave a Reply