Timișorenii de la Fundația de Abilitare „Speranța”, medaliați la Special Olympics Liov 2015

sperantaFundația de Abilitare „Speranța” a reprezentat România cu succes la Special Olympics Liov 2015, eveniment desfășurat în perioada 14-17 mai. Copiii de la fundație s-au întors din Ucraina cu două medalii, una de aur și una de argint, o performanță nesperată de antrenori.

Timișorenii de la Fundația de Abilitare „Speranța” au fost singurii reprezentanți ai României la Liov, unde au mai concurat sportivi cu dizabilități din Danemarca, Lituania, Letonia, Polonia, Rusia și Ucraina. În total, evenimentul a reunit 300 de participanți, în diverse probe: fotbal, baschet, înot, hochei și tenis.

Reprezentanții României au fost Mario Silvestru și Andrei Cupșa, însoțiți în Ucraina de antrenorul Marius Pârjol, kinetoterapeutul Daniel Drăghici și Liliana Cupșa, mama lui Andrei. Iar peformanțele celor doi au depășit așteptările.

Cele două medalii ale delegației timișorene au fost obținute de Mario Silvestru, care a luat aurul în proba de 25 de metri înot craul și argintul la 50 de metri craul, la o distanță de doar 10 sutimi de secundă față de câștigător. La rândul său, Andrei Cupșa a luat locul al 4-lea la 25m spate și al 7-lea la 50m craul.

Pentru dublul medaliat Mario Silvestru, experiența de la Liov a fost o reușită, aceasta fiind, de altfel, prima competiție internațională la care participă.

„Pentru mine a fost o bucurie deoarece a fost prima  participare la un concurs interanțional și mă bucur că am luat cele 2 medalii (aur și argint). Până acum aceste medalii  sunt cele mai importante din cariera mea de sportiv și m-aș bucura ca pe  viitor să reprezint România și în alte competiții internaționale. Vreau să îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat puterea să câștig aceste medalii, totodată aș dori să îi mulțumesc antrenorului meu Marius Pârjol pentru că mi-a fost alături la fiecare antrenament, competiție și m-a încurajat mereu”, a declarat Mario Silvestru.

Performanța din Ucraina e încă un motiv de mândrie pentru antrenorul Marius Pârjol: ″Încă o dată Mario Silvestru ne-a făcut mândrii și a reușit să triumfe în proba de 25 m craul obținând medalia de aur. La 50 m craul a obținut medalia de argint pierzând aurul  la un vârf de unghie distanță. Andrei a participat în grupa de elită a sportivilor obținând locul 4 la înot spate 25m, respectiv locul 7 la 50 m craul. Suntem foarte mândri de aceste rezultate neașteptat de bune și în sfârșit se vede munca depusă zilnic de acești copii minunați. Este primul nostru concurs interanțional și  ne bucurăm foarte mult că am reprezentat România și Timișoara cu mândrie iar numele Fundației de Abilitare Speranța a fost auzitîn întreaga lume. Am demonstrat încâ o dată că ar trebui să se pună mai mult accent pe abilitatea acestor copii speciali. Sperăm că pe viitor vom avea rezultatecel puțin asemănătoare și începem cu Jocurile Naționale Special Olympics România care vor avea loc la sfârșitul  lunii la Târgu Mureș. BRAVO MARIO !!! BRAVO ANDREI !!! BRAVO ÎNTREGII ECHIPE !!!″.

Fundaţia de Abilitare „Speranţa”(FAS) este o organizaţie neguvernamentală cu 22 de ani de activitate în sprijinul copiilor cu nevoi speciale şi al familiilor acestora, având ca misiune includerea acestor copii ȋn școli și grădiniţe obișnuite, precum și schimbarea mentalităţii și atitudinii faţă de ei.

About Gabriel Toth

Leave a Reply