Timișoreanul Pârghie a ratat calificarea în finală


Canotorul Cristian Pârghie nu a reușit calificarea în finala de patru rame fără cârmaci. Timișoreanul a concurat alături de Marius Cozmiuc, Alexandru Pălămariu și Florin Curuea, însă echipajul românesc nu s-a clasat decât pe ultimul loc al seriei.

Dezamăgire în semifinala de astăzi, de la proba de patru rame fără cârmaci. Echipajul din care face parte și timișoreanul Cristian Pârghie a ratat calificarea în finala probei. Mai mult decât atât, cei patru români s-au clasat pe ultimul loc al seriei, cu un timp de 6 minute, 12 secunde și 74 de sutimi, la nu mai puțin de 11 secunde în spatele primei clasate, SUA.

Echipajul tricolor s-a aflat în cărți pentru calificare doar pe primii 500 de metri, primul punct de control găsindu-l pe locul 3, în urma Germaniei și a Stetelor Unite. Din păcate, Pălămariu & co. n-au putut ține pasul cu fruntașele, văzându-se mai apoi depășiți de toate echipajele din serie. Chiar și penultima clasată, Canada, a încheiat concursul cu 6.08.90, cu mai mult de patru secunde înaintea rom\nilor.

Deși Cristian Pârghie și-a încheiat aventura la Londra, puteam considera o performanță chiar și simpla prezență a timișoreanului la cea mai importantă întrecere sportivă a lumii. Canotajul de pe Bega n-a mai fost reprezentat la Jocurile Olimpice din 1988, atunci când longevivul cârmaci Ladislau Lovrenschi cucerea medalia de argint la Seoul cu echipajul de 4+1 vâsle.

About Gabriel Toth

Leave a Reply