Timișoara Saracens vrea victoria și la Heidelberg: „Jucăm pentru prestigiul nostru”

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Timișoara Saracens încheie mâine faza grupelor din preliminariile EPCR Challenge Cup, cu o deplasare pe terenul campioanei Germaniei, Heidelberger Ruderklub. Indiferent de rezultat, bănățenii sunt calificați la barajul pentru grupele principale. Formația germană conduce cealaltă grupă preliminară, însă are nevoie de victorie în jocul de mâine, aflându-se în luptă pentru al doilea loc de baraj cu italienii de la Rovigo.

Timișoara Saracens își dorește victoria în jocul de mâine, de la Heidelberg, chiar dacă ecuația calificării la baraj fusese rezolvată încă din luna decembrie.

„E un meci pe care trebuie să îl câștigăm. Nu prin prisma clasamentului, pentru că vom termina pe primul loc grupa indiferent de rezultat, ci pentru a arăta că suntem într-adevăr o echipă care are valoare, care poate juca și atunci când e matematic calificată. Jucăm pentru imaginea noastră, pentru prestigiul nostru”, a afirmat vicepreședintele campioanei României, Dușan Filipaș.

Căpitanul de mâine al celor de la Timișoara Saracens, Vasile Rus, spune că el și colegii săi își doresc să înceapă noul an pe aceeași line pe care l-au încheiat pe cel vechi.

„E un meci pe care trebuie să îl câștigăm, pentru a începe anul 2016 la fel de bine cum am încheiat anul 2015. Sunt convins că nu va fi un meci ușor, dar chiar dacă am avut o vacanță scurtă, ne-am întors la antrenamente cu o atitudine foarte bună și am pregătit acest joc la fel ca pe celelalte din această competiție. Mergem încrezători în Germania și vrem să obținem victoria”, a declarat Rus.

Timișoara Saracens s-a deplasat în Germania fără o serie de jucători de bază, cu toții cu probleme medicale. E vorba despre Stelian Burcea, Mădălin Lemnaru și Stephen Shennan, la care se adaugă și Gabriel Conache, accidentat de mai multă vreme. Astfel, în primul XV pe care Grainger Heikell îl va alinia mâine, la Heidelberg, au apărut câteva surprize.

Conform echipei probabile publicate pe pagina de Facebook a clubului timișorean, în rolul de fundaș își va face apariția Jack Umaga, jucător puțin utilizat pe acest post. De asemenea, pe lista rezervelor apare, în premieră, Marius Simionescu. E vorba despre un fundaș în vârstă de 18 ani, care provine de la CSS Unirea Iași, și care a cochetat în ultimii ani cu loturile naționale de juniori.

Iată echipa probabilă pe care Timișoara Saracens o va utiliza mâine, în meciul de la Heidelberg:

Primul XV: Militaru, Căpățână, Țăruș, Popârlan, Drenceanu, Morrison, Ianuș, V. Rus (C), Calafeteanu, J. Rose, Moala, Kinikinilau, Sefanaia, F. Tangimana, J. Umaga.

Rezerve: Rădoi, S. Taupaki, Mariș, D. Lazăr, M. Gorcioaia, V. Zaharia, M. Tevita, M. Simionescu.

Partida Heidelberger Ruderklub – Timișoara Saracens se va disputa mâine, de la ora 15 (ora României). Meciul va putea fi urmărit online, prin aplicația Periscope, la adresa https://www.periscope.tv/hrk_rugby

About Gabriel Toth

Leave a Reply