Timișoara Saracens, spre tărâmul interzis oaspeților de peste șapte ani

20150402_143046După o victorie lipsită de strălucire în fața Stelei, RCM Timișoara Saracens își propune reabilitarea, mai ales în fața propriilor suporteri. Și ce ocazie mai bună decât derby-ul de sâmbătă, cu actuala campioană, CSM Știința Baia Mare, o formație ce n-a mai pierdut pe teren propriu din 15 martie 2008, deci de mai bine de șapte ani.

Timișoara Saracens a strâns rândurile în această săptămână, după o victorie chinuită și chiar norocoasă în fața Stelei, iar sâmbătă va încerca din nou să doboare reduta băimăreană, care stă în picioare de peste 7 ani. La 15 martie 2008, Steaua era ultima echipă care pleca neînvinsă din Maramureș, trupa lui Apjok reușind astfel o performanță unică și greu de egalat în campionatul intern.

„Cu toții știm cât de important e meciul cu Baia Mare, mai ales după o prestație mai slabă, cu Steaua. Trebuie să evoluăm la un standard mai înalt, știm că putem mult mai mult decât am arătat în meciul cu Steaua. Trebuie să ne pregătim fizic și mental. Din punct de vedere fizic, suntem pregătiți și sunt convins că sâmbătă, la ora jocului, vom fi și la nivel mental. Trebuie să demonstrăm că suntem o familie, că ne susținem unii pe alții și pe teren și în afara lui, iar sâmbătă să ne facem datoria”, spune antrenorul bănățenilor, Sosene Anesi.

Aproape sigur, Timișoara Saracens va alinia la Baia Mare aceeași formulă de start ca și în meciul cu Steaua, cu un singur semn de întrebare, Dorin Lazăr, care a suferit o contuzie în partida cu roș-albaștrii, dar are mari șanse de a fi apt sâmbătă.

„E foarte probabil să folosim și la Baia Mare același XV de start ca și în meciul cu Steaua. Băieții au nevoie de încă o șansă. Dar indiferent pe cine vom trimite în teren, cu toții trebuie să fie motivați și concentrați la ceea ce avem de făcut. Știm cât de periculoasă e echipa din Baia Mare, știm cât de bine stă în apărare, dar noi trebuie să ne gândim mai întâi la ce trebuie să facem noi”, a mai spus Anesi.

Neo-zeelandezul e de părere că sursa de motivație a elevilor săi nu ar trebui să fie legat de numele adversarului. „Nu ar trebui să conteze adversarul. Băieții trebuie să fie la fel de bine pregătiți fizic și mental cu orice echipă. Dar cu Baia Mare va fi un derby, avem nevoie de o victorie pe terenul lor, pe care nu am reușit să ne impunem până acum. E un alt motiv de a fi extrem de concentrați la acest joc dar, cum spuneam, totul ține de noi să ne asigurăm că vom avea atitudinea potrivită”, a mai spus secundul bănățenilor.

Sosene Anesi a analizat echipa din Baia Mare, despre care spune că și-a păstrat în mare parte stilul consacrat în anii precedenți.

„Le-am analizat echipa, am văzut ce pot oferi. Sunt bine organizați în defensivă, au un joc bun de picior. Trebuie să ne impunem jocul nostru. Știm la ce să ne așteptăm din partea echipei din Baia Mare. Un singur joc nu ne poate edifica foarte mult asupra schimbărilor din echipa lor față de anul trecut, dar cert e că stau foarte bine în apărare. Avem și noi o echipă masivă, trebuie să practicăm un joc fizic. Avem talent, avem potențial, dar trebuie să avem și atitudinea corectă în momentul în care intrăm pe teren”, a conchis Anesi.

Partida CSM Știința Baia Mare – Timișoara Saracens va avea loc sâmbătă, de la ora 11, și va fi transmisă în direct pe TVR 2.

About Gabriel Toth

Leave a Reply