Timișoara Saracens, pregătită de startul în Superligă: „Ne dorim acest trofeu cu numărul 100”

Duma 22 (Medium)Primul eșalon valoric din rugby-ul românesc, Superliga, a ajuns la o ediție jubiliară, cea cu numărul 100. Campionatul a demarat încă de acum o săptămână, însă Timișoara Saracens, deținătoarea trofeului, intră în scenă abia mâine, în cadrul etapei a doua a sezonului. Bănățenii vor primi, în Ronaț, vizita marii rivale din ultimii ani, CSM Știința Baia Mare, în ceea ce a devenit deja un clasic al rugby-ului românesc.

În această ediție cu numărul 100 a campionatului românesc, Timișoara nu își poate propune altceva decât titlul. Chiar dacă pentru a doua jumătate a anului accentul cade pe meciurile din Challenge Cup, care vor începe în luna octombrie, bănățenii vizează un parcurs cât mai bun și în turul Superligii, care a intrat într-un nou format, toamnă-primăvară.

„Ne aflăm în fața unei ediții aniversare a campionatului și ne dorim acest trofeu cu numărul 100. Acesta ar trebui să fie obiectivul pentru viitorul sezon. Timișoara trebuie să fie prezentă în finala din luna mai. Am avem văzut comentariile experților Dolce Sport, care dădeau ca favorite Baia Mare și Steaua. Înseamnă că pe ele e presiunea mai mare, dar e clar că obiectivul nostru e câștigarea campionatului. Pentru prima fază din 2016, obiectivul rămâne obținerea a două victorii în Challenge Cup. Am cerut staff-ului să facă o pregătire pentru abordarea Challenge Cup în vârf de formă”, a declarat vicepreședintele clubului, Dușan Filipaș.

Noutatea ultimelor săptămâni la Timișoara Saracens e oficializarea transferului lui Horațiu Pungea. Pilierul în vârstă de 30 de ani revine după trei ani la formația de pe Bega, după ce a luat pulsul rugby-ului de cea mai înaltă calitate din Europa. În ultimele sezoane, Pungea a evoluat pentru galezii de la Llanelli Scarlets, trecând apoi în Franța, la grupările Lyon OU și Oyonnax. La capitolul plecări, îi putem menționa pe Mahe Semisi, Muna Samiu și Nase Sioeli, transferați definitiv la CSM Olimpia București. Tot la gruparea din capitală a ajuns și Lemeki Nabalei, care va fi însă împrumutat pentru un an de zile.

Antrenorul Grainger Heikell e mulțumit de pregătirea pe care elevii săi au efectuat-o în ultimele săptămâni și spune că meciul de mâine, cu Baia Mare, va indica nivelul la care se află echipa în acest moment.

„Avem în față câteva luni extrem de grele și nu puteam începe mai bine decât cu un meci cu Baia Mare. Va trebui să jucăm foarte bine pentru a obține rezultatul dorit. Trebuie să ne demonstrăm dreptul de a ne număra printre favoritele la titlu. Baia Mare a jucat deja un meci, dar în cele cinci săptămâni pe care le-am avut la dispoziție pentru pregătire, am muncit foarte bine și suntem pregătiți. Acest meci ne va spune unde ne aflăm în momentul de față. Sperăm să avem de partea noastră cât mai mulți suporteri la acest meci și sunt convins că jucătorii vor demonstra că sunt extrem de entuziasmați să joace din nou pentru Timișoara”, a spus Heikell.

Iată formațiile probabile* care se vor înfunta mâine după-amiază, pe arena „Gheorghe Rășcanu”:

Timișoara Saracens: 15. Cătălin Fercu, 14. Mădălin Lemnaru, 13. Fonovai Tangimana, 12. Jack Umaga, 11. Viliami Moala, 10. Jody Rose, 9. Valentin Calafeteanu, 1. Gigi Militaru, 2. Eugen Căpățână, 3. Samuel Mariș, 4. Valentin Popârlan, 5. Marian Drenceanu, 6. Randall Morrison, 7. Vasile Rus, 8. Stelian Burcea (C). Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Edmund Aholelei, 18. Horațiu Pungea, 19. Ionuț Mureșan, 20. Daniel Ianuș, 21. Lotter Pretorius, 22. Marius Simionescu, 23. Vlăduț Zaharia.

CSM Știința Baia Mare: 15. Rawaqua Ratu, 14. Michael Doneghan, 13. Sione Fakaosilea, 12/ John Leiataua, 11. Taliauli Sikuea, 10. Paul Oprea, 9. Bidzina Shankharadze (C), 1. Constantin Pristaviță, 2. Ovidiu Cojocaru, 3. Florin Gorun, 4. Dumani Mtya, 5. Johannes Van Heerden, 6. Cristi Chirică, 7. Sean Morrell, 8. Răzvan Ailenei. Rezerve: 16. Florin Bârdașu, 17. Paul Rusu, 18. Mihai Dico, 19. Andrei Iurea, 20 Alexandru Țiglă, 21. Adrian Apostol, 22. Alexandru Bucur, 23. Marius Dănilă

*) Conform formațiilor încărcate de cele două cluburi pe site-ul oficial al competiției, super-liga.ro

Partida Timișoara Saracens – Știința Baia Mare se va disputa mâine, de la ora 17, pe terenul „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț. Meciul va fi televizat de Dolce Sport.

About Gabriel Toth

Leave a Reply