Tiberiu Csik: „Poli va rămâne tot timpul în inima mea”


ASU Poli a încheiat sâmbătă seară la egalitate, scor 0-0, amicalul cu divizionara C, Olimpia Satu Mare, formație antrenată de un fost polist, Tiberiu Csik. Lansat în fotbalul mare la Poli, unde a ajuns în 1991, tehnicianul sătmărean spune că are multe amintiri plăcute din cei doi ani petrecuți la Timișoara.

Tiberiu Csik a mărturisit, la finalul partidei disputate de Olimpia Satu Mare în compania lui ASU Poli, că a rămas impresionat de nivelul etalat de alb-violeți, mai ales că e vorba despre o formație de Liga a V-a.

„A fost un meci de pregătire foarte reușit, după părerea mea. Vreau să felicit echipa gazdă pentru prestația de azi și îi urez în continuare mult succes în îndeplinirea obiectivului. Să știți că nivelul echipei lui ASU Poli e destul de ridicat, din punctul meu de vedere, e de nivelul ligii a III-a. Nu s-a simțit diferența de eșaloane, chiar pot să spun că ei au avut ocaziile mai clare. Au jucători de mare experiență, precum Rotariu sau Codrea, prezența unor astfel de fotbaliști contează în orice echipă”, a declarat Csik.

Ambele combatante de sâmbătă își propun promovarea într-un eșalon superior la finele acestui sezon, chiar dacă Tiberiu Csik recunoaște că Olimpia e momentan cam departe de îndeplinirea obiectivului, despărțind-o 10 puncte de liderul din C5, FC Hunedoara. „Ne-am propus promovarea la începutul sezonului, dar acum suntem puțin cam departe de acest obiectiv. Totuși, vom lupta în continuare, nu am renunțat complet la accederea în Liga a II-a”, a mai spus Csik.

Tiberiu Csik (al doilea din dreapta, sus), înaintea meciului Poli – Real Madrid, din Cupa Cupelor

Tiberiu Csik s-a consacrat în fotbalul mare la Timișoara, ajungând la Poli în vara anului 1991, tocmai de la Olimpia. Fundașul dreapta a evoluat două sezoane în alb-violet, bifând o finală de Cupa României, pierdută în fața Stelei, în 1992, și o „dublă” cu Real Madrid, în Cupa Cupelor, în toamna aceluiași an.

 

„Îmi face tot timpul plăcere să mă întorc în Timișoara, pentru că Poli m-a lansat în fotbalul mare și va rămâne tot timpul în inima mea. Am fost coleg și cu Iosif Rotariu, și cu Titi Varga, mă bucur că m-am revăzut cu ei. Nu știu câți își mai amintesc de mine, poate cei mai vechi din galeria Politehnicii. Oricum, eu am amintiri foarte plăcute din perioada petrecută la Timișoara, mai ales că echipa a avut și multe succese în acea perioadă. Sper ca Poli să revină cât mai repede acolo unde merită să fie”, a mărturisit Tiberiu Csik.

Poli Timișoara în ediția 1991/1992, cu Tiberiu Cik în compoență (al patrulea din stânga, sus)

About Gabriel Toth

Leave a Reply