Superliga de șah: Trei clasări pe podium pentru șahul timișorean. AEM-Luxten, din nou campioană

ThumbID035304
Cele două mari cluburi de șah ale Timișoarei s-au întors cu medalii de la Superliga desfășurată la Mamaia. La masculin, AEM Timișoara și-a păstrat titlul național, ajutată de forma excelentă a marelui maestru Vladislav Nevednichy. La feminin, titlul a fost adjudecat de Politehnica Iași, însă următoarele două locuri ale podiumului au aparținut capitalei Banatului, prin CS Medicina și AEM Luxten.

Superliga masculină a fost un nou galop de sănătate pentru echipa AEM-ului. Marele maestru Vladislav Nevednichy (foto sus) a reușit o performanță de excepție, câștigând toate cele opt partide pe care le-a disputat. Gruparea timișoreană s-a plasat pe prima poziție la capătul celor 9 runde, cu 16 puncte, urmată de Baia Mare și Apa Nova București. Campioana reconfirmată a României a trimis la Mamaia un lot format din Andrei Volokitin, Berkes Ferenc, Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras, Vladislav Nevednichy, Alin Berescu, Andrei Murariu, Mihai Grunberg, Radu-Cristian Toma și Bida Mihai.

Cel de-al doilea club timișorean prezent în Superligă, CS Stud. Medicina Timișoara, s-a clasat pe locul 5, cu un total de 10 puncte, aduse de următorii șahiști: Illya Nyzhnyk, Vladimir Baklan, Marius Manolache, Dorian Rogozenco, George Ardelean, Teodor Anton, Nad-Titus Petre, Ioan Mărășescu, Alexandru Stanciu și Radu-Marian Doroș.

ThumbID034737Întrecerea feminină a fost adjudecată de Politehnica-Antibiotice Iași, grupare ce s-a impus detașat, cu un total de 17 puncte, conducând ierarhia pe toată durata întrecerii. Pe locul secund s-a clasat CS Stud. Medicina Timișoara, cu 13 puncte, având în componență următoarele sportive: Ekaterina Atalik, Mihaela Sandu, Angela Dragomirescu, Daria-Ioana Vișănescu și Katalin Mathe.

AEM-Luxten Timișoara, vicecampioană anul trecut, nu și-a putut păstra medalia de argint, însă a rămas pe podium, ocupând poziția a treia, cu 12 puncte la total. Cele cinci sportive ce au reprezentat prestigiosul club bănățean la Mamaia sunt Elina Danielian, Cristina Foișor (foto dreapta), Carmen Voicu-Jagodzinsky, Mihaela Foișor și Andreea Cosman.

Din întrecerea masculină au retrogradat CS Otopeni și Muncitorul Reșița, în vreme ce de la feminin, Universitatea Arad și CSS Tg. Mureș și-au pierdut locul în Superligă.

About Gabriel Toth