Stelian Burcea: „Trebuie să ne revenim din euforia câștigării campionatului”

12295398_1043367672387210_7488280527487602670_n

La o săptămână după ce i s-a înmânat trofeul Superligii, căpitanul Timișoarei, Stelian Burcea, speră la o victorie în fața italienilor de la Rovigo (Foto: Adrian Pîclișan)

Timișoara Saracens nu a avut prea mult timp pentru a savura triumful de sâmbăta trecută, din Superligă. Proaspăta campioană națională dispută mâine primul joc pe teren propriu în preliminariile EPCR Challenge Cup, urmând a primi vizita vicecampioanei Italiei, Rugby Rovigo Delta. Căpitanul bănățenilor, Stelian Burcea, consideră întâlnirea cu roș-albaștrii din regiunea Venetto ca fiind cel mai dificil din această fază a competiției și face un apel la publicul timișorean, pe care îl așteaptă în număr cât mai mare în tribunele stadionului „Dan Păltinișanu”.

Meciul cu Rovigo vine la exact o săptămână după victoria istorică a rugbyștilor de la Timișoara Saracens, din finala Superligii, chiar în fieful rivalei din ultimii ani, CSM Știința Baia Mare. Trupa pregătită de Grainger Heikell și Sosene Anesi s-a bucurat deocamdată rezervat de acest succes, deoarece gruparea italiană care va vizita mâine stadionul „Dan Păltinișanu” se anunță un adversar de temut.

„Noi, jucătorii, încercăm să punem deoparte acest succes, deși e foarte greu. Ne găsim într-o situație nouă, pentru că dacă până acum ne puteam bucura de titlul de campioană, de această dată trebuie să ne revenim rapid din această euforie, pentru că ne așteaptă un meci foarte greu”, a declarat căpitanul Timișoarei, Stelian Burcea.

Rugby Rovigo e una dintre formațiile importante din istoria rugby-ului italian, reușind să câștige de 11 ori râvnitul „scudetto”. În sezonul precedent, roș-albaștri s-au mulțumit, pentru al doilea an la rând, cu statutul de vicecampioni, după înfrângerea la limită, 10-11, în fața lui Calvisano.

„Cred că va fi un meci foarte disputat. Din informațiile pe care le avem noi și din ceea ce am văzut, Rovigo e o echipă aproximativ de același gabarit cu al nostru. Nu știu dacă au și aceeași foame de victorie ca și noi, dar va fi cu siguranță un meci foarte disputat. E cel mai greu meci din aceste preliminarii, dar noi suntem pregătiți, deocamdată mai mult fizic decât psihic. Dar vă promitem că vom da tot ce putem pentru a câștiga acest meci. obiectivul nostru e să câștigăm grupa și vrem să reușim acest lucru cu patru victorii”, a prefațat Burcea jocul de mâine.

Căpitanul celor de la Timișoara Saracens admite că pentru el și colegii săi care au mai evoluat în prima reprezentativă a României, un duel cu o grupare italiană aduce cu sine o motivație în plus.

„Nu știu dacă putem face o comparație, ca stil. Dar e clar că noi, jucătorii care am jucat și în națională, avem un ghimpe împotriva italienilor. Întotdeauna ne dorim să demonstrăm că meritam să fim în Turneul celor 6 națiuni și de aceea am jucat tot timpul cu mare îndârjire, cu mare motivație, împotriva Italiei”, a spus Burcea.

Partida cu Rovigo se va disputa pe stadionul „Dan Păltinișanu”, iar Stelian Burcea speră ca în tribune să își facă loc cât mai mulți timișoreni.

„Țin să fac un apel către publicul timișorean. Ar fi o mare motivație pentru noi să fie cât mai multă lume în tribună, cât mai multă lume care să ne susțină și care să ne dea acea putere de care avem nevoie pentru acest meci”, a conchis Burcea.

Partida Timișoara Saracens – Rugby Rovigo Delta, din grupele preliminare ale EPCR Challenge Cup, se va disputa mâine, de la ora 13.30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply