Ștefan Blănaru, unul dintre marcatorii amicalului cu Bekescsaba: „Ne-am ridicat la nivelul adversarului”

© Emanuel Titus Iliesi

Politehnica Timișoara a remizat ieri, pe terenul sintetic din incinta Bazei 2, cu divizionara secundă maghiară Bekescsaba 1912 Elore. A fost 2-2 într-un duel al formațiilor alb-violete, în care fiecare combatantă a condus câte o dată. Timișorenii au intrat în avantaj în minutul 48, dintr-un penalti transformat de Ștefan Blănaru. Golgheterul din campionat al echipei consideră că el și colegii săi au reușit o prestație solidă în fața maghiarilor, ținând seama și de momentul pregătirii.

„A fost o remiză bună, cu toate că am încasat un gol prostesc, golul al doilea. Venim după un cantonament greu și două zile libere, la meciul cu Bekescsaba a fost prima noastră întrunire după întoarcerea din Băile Herculane. Eu cred că ne-am ridicat la nivelul adversarului, o echipă bună, care în vară ne-a pus probleme destul de mari. Cred că a fost un meci bun”, a declarat Ștefan Blănaru, după jocul cu Bekescsaba.

Pentru „Băieții în Ghete”, jocul de ieri după-amiază a fost prima revedere de la revenirea din istovitorul cantonament desfășurat în Băile Herculane.

„În cantonament nu am prea reușit să ne antrenăm pe teren mare, deoarece în localitate terenul era înghețat. Cred că ne-am descurcat destul de bine, chiar dacă mie, personal, nu prea îmi plac suprafețele sintetice. Măcar aici știi că nu sare mingea și nu ai multe scuze în cazul unor greșeli”, a mai spus Blănaru.

În jocul de ieri, au evoluat și două dintre noile achiziții ale timișorenilor, fundașul Ioan Mera și închizătorul Bogdan Nicolescu. Transferuri care, în opinia lui Ștefan Blănaru, ridică valoarea generală a lotului Politehnicii.

„Eu zic că la noi se integrează foarte bine toată lumea care vine. Au și plecat câțiva jucători, dar cred că noii noștri colegi îi vor putea suplini cu brio. Eu și în vară am spus că sper să devenim o echipă greu de învins pe teren propriu și am avut cinci înfrângeri în tur. Sper ca acum, odată cu aceste întăriri, să mi se îndeplinească visul și să nu mai înregistrăm nicio înfrângere acasă”, a mai spus atacantul polist.

Ștefan Blănaru e golgheterul din campionat al Politehnicii, cu 9 goluri marcate, însă a fost utilizat din primul minut în doar 13 dintre partidele din sezonul de toamnă. „Am jucat 20 de meciuri în tur, dintre care 13 ca titular. Firește, îmi doresc să joc mai mult, în condițiile în care sunt golgheterul echipei. Un sistem cu două vârfuri s-a încercat în meciul cu Pâncota și în cel de la Târgoviște, dar după cum s-a văzut, nu ne-a prea ieșit jocul. Probabil că nu suntem o echipă căreia să i se potrivească un astfel de sistem, 4-4-2. Până la urmă nu e atât de important dacă în atac joc eu sau Bădăuță, tot ceea ce contează e să câștige echipa”, a afirmat Blănaru.

Politehnica Timișoara va relua mâine antrenamentele pe plan local. La începutul săptămânii viitoare e așteptat să revină mijlocașul ofensiv Răzvan Gorovei, care va fi supus unor investigații medicale, iar dacă nu vor fi probleme, ieșeanul va semna, cel mai probabil, cu alb-violeții. Următorul meci de verificare pentru timișoreni va avea loc miercuri, 8 februarie, de la ora 13:00, cu o adversară din Liga a II-a, Luceafărul Oradea. Partida se va desfășura pe terenul sintetic din Salonta.

About Gabriel Toth

Leave a Reply