Start greoi în Liga Națională: SCM Politehnica se întoarce învinsă de la Vaslui

© Emanuel Titus Iliesi

Filip Marjanovic a marcat mai bine de jumătate din golurile Politehnicii în eșecul de la Vaslui (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

SCM Politehnica a înregistrat al doilea eșec consecutiv din campionat ieri, la Vaslui, în ultimul meci al etapei a III-a din Liga Națională de handbal masculin. Elevii lui Pero Milosevic au fost învinși cu 32-29, de o formație extrem de arțăgoasă și care a avut de partea ei și avantajul prospețimii, Poli venind după o deplasare lungă și obositoare în Estonia.

Timișorenii au început mai bine jocul de la Vaslui și s-au aflat în câteva rânduri la conducere, însă de fiecare dată la diferențe de câte un gol. Ultimul avantaj al alb-violeților din prima repriză s-a consemnat în minutul 12, 7-6, după care a urmat o revenire a vasluienilor, care au înscris trei goluri consecutive, ajungându-se peste două minute la 9-7. A venit apoi rândul Politehnicii să revină în joc, tabela indicând egalitate, 10-10, în minutul 18, însă finalul primei părți le-a aparținut moldovenilor. Vasluiul s-a desprins la trei lungimi în minutul 27 (17-14), iar la ultima fază a primului mitan, o aruncare de la 7 metri transformată de Lazarov a redus diferența la două goluri pentru HC Vaslui la pauză: 18-16.

Poli a avut un start excelent de repriză secundă, reușind să preia conducerea în minutul 33 (18-19), iar după alte zece minute în care cele două echipe au mers cap la cap, formația din Vaslui s-a desprins în câștigătoare. Diferența maximă în favoarea gazdelor a fost de patru goluri și s-a înregistrat cu șase minute înaintea finalului (30-26). În cele din urmă, tabela a fost închisă la scorul de 32-29 pentru HC Vaslui, care bifează al doilea succes stagional. În schimb, SCM Politehnica rămâne doar cu victoria la limită de la Constanța și se regăsește pe locul 11 în clasament după trei runde.

În jocul de la Vaslui, din tabăra Politehnicii s-a remarcat extrema stângă Filip Marjanovic, autor a 10 goluri. Au mai punctat pentru alb-violeți Marko Lasica 5 goluri, Marko Simovic 4, Vuk Milosevic 4, Filip Lazarov 3, Leonard Ștefan 1, Cristian Fenici 1 și Marko Pejovic 1. De cealaltă parte, principalul marcator al Vasluiului a fost Didi Hrimiuc, cu 8 goluri și procentaj 100% la aruncări. L-au urmat ex-polistul Călin Hagiu și Gabriel Bujor, cu câte 6 reușite, Dediu 5, M. Bujor 4, A. Popescu 2 și M. Barac 1.

„Echipa a luptat, dar nu s-a putut mai mult”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Antrenorul Politehnicii, Pero Milosevic, a pus înfrângerea de la Vaslui pe seama lipsei de prospețime a jucătorilor săi, care u bătut drumuri lungi în ultimele două săptămâni, atât în campionat, cât mai ales în Cupa EHF.

„Programul aglomerat din această perioadă s-a simţit în jocul nostru, mai ales în condiţiile de joc rapid la care a trebuit să ne adaptăm la Vaslui. Ritmul infernal de meciuri şi deplasările foarte lungi au făcut ca băieţii să nu mai poată face suficiente antrenamente; de exemplu, între sosirea din Estonia şi plecarea la Vaslui am avut un singur antrenament tactic. Referitor la joc, pot spune că echipa a luptat, dar nu s-a putut mai mult. Am luat prea multe goluri în prima parte a jocului, deci apărarea nici portarii nu au mai fost la fel de inspiraţi ca în alte întâlniri. Lipsa noastră de prospeţime ne-a costat puncte în partida cu Vasluiul, dar mai ales la precedentul meci acasă cu Călăraşi; sunt convins, la fel ca toţi membrii staff-ului, că dacă nu aveam şi jocurile europene atât de devreme am fi luat punctele în ambele jocuri de campionat, pe care le-am pierdut”, a declarat Pero Milosevic, după înfrângerea la trei goluri din deplasarea de la Vaslui.

Pentru SCM Politehnica urmează, la final de săptămână, o nouă partidă extrem de dificilă, în compania campioanei en titre și a liderului la zi al Ligii Naționale, Dinamo București. Partida va avea loc duminică, de la ora 11:00, la sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply