Srdjan Jovanovic rămâne antrenorul „leilor” până la finalul sezonului


BC Timișoara merge pe mâna lui Srdjan Jovanovic până la finalul sezonului. Tehnicianul în vârstă de 36 de ani are dificila misiune de a aduce măcar un trofeu pe Bega la finele acestui sezon, la chiar prima sa experiență ca antrenor principal.

BC Timișoara va aborda și cea de-a doua parte a campionatului cu Srdjan Jovanovic pe bancă. Tehnicianul sârb, promovat ca „principal” după ce l-a secondat pe Predrag Badnjarevic, i-a convins pe conducătorii grupării alb-violete că merită să i se acorde această șansă, deși se află la început de carieră.

„După ceea ce a arătat în aceste trei săptămâni, merită o șansă în plus, să demonstreze că poate fi un antrenor extrem de serios. Toată lumea e mulțumită de ceea ce face la echipă, atmosfera este foarte bună și cred că e bine să avem acest curaj, să dăm credit unui antrenor tânăr”, a declarat președintele clubului Leontin Demaio.

Totuși, Jovanovic nu va lucra singur, urmând a i se aduce o mână dreaptă după Anul Nou, care să se ocupe atât de latura pregătirii fizice, cât și de scouting. „Îi vom crea un staff capabil să-l ajute, în acest sens vom aduce un antrenor secund, care va avea un rol dublu, de scouting și de pregătire fizică”, a mai spus Demaio.

Chiar dacă nu are pe bancă un antrenor cu o experiență prea mare în spate, BC Timișoara aspiră la aceleași obiective trasate în vară, cucerirea măcar a unui trofeu în sezonul 2012/2013. „Timișoara nu schimbă obiectivele pe parcurs. Noi am pornit în acest sezon cu gândul de a cuceri un trofeu în acest sezon, gândurile noastre îndreptându-se în special către titlul de campioană. Cred că ne-am echilibrat în acest moment și am depășit momentul greu din luna noiembrie, cauzat de mai mulți factori, oboseală, meciuri multe și poate de atmosferă. Cred că suntem pe drumul cel bun”, a conchis Leontin Demaio.

Srdjan Jovanovic a disputat deja șase partide ca „principal” la BC Timișoara, două în FIBA Eurochallenge și patru în Liga Națională. deși rezultatele înregistrate de echipă nu au spart tiparele (cu excepția, poate, a celui de la Mediaș), se observă cu ochiul liber o creștere în calitate a jocului, precum și o atitudine mult mai relaxată a jucătorilor, în sensul bun al cuvântului.

Srdjan Jovanovic s-a născut la 1 martie 1976 la Belgrad. Ca jucător s-a remarcat prin calitățile sale, din postura de conducător de joc, evoluând la echipe precum Aris Salonic, Olimpia Milano sau Crvena Zvezda. De altfel, Jovanovic deține și pașaport grecesc, debutând la Aris fiind prima sa experiență la nivel de seniori. Din primăvara acestui an se află la Timișoara, unde l-a ajutat o bună perioadă pe Predrag Badnjarevic din postura de secund, iar de la 1 decembrie și-a început mandatul ca „principal”, odată cu jocul de la Craiova.

BC Timișoara va încheia turul Ligii Naționale pe teren propriu. Sâmbătă, de la ora 17, „Leii din Banat” vor primi, în sala „Constantin Jude”, replica modestei Farul Constanța.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply