Spre liga a treia, cu incredere

10415546_876975565666168_481278420192255673_nȘi am pornit din nou la drum. Același drum de acum trei ani, când am zis nu stereotipurilor și tertipurilor și am plecat să demonstrăm că se poate. Fotbal curat. Fără patroni. Din dragoste pentru sport, pentru oraș și pentru culori. De la suporteri, pentru suporteri.

Am pornit la drum atât de hotărâți încât a auzit întreaga lume de noi. Imaginea Politehnicii cu Știința în flăcări la meciul cu Nădrag din noiembrie 2012 sau stadionul colorat în alb violet cu ocazia sărbătoririi a 93 de ani de istorie polistă au făcut înconjurul lumii.

Ne-am împiedicat, am căzut și ne-am ridicat din nou, pe același drum, cu capul sus. Ne-am întors la origini și ne continuăm, răbdători și perseverenți, drumul spre vârf. Următorul obiectiv, liga a treia.

Am reușit să inspirăm și alte echipe să descopere o alternativă la trista realitate fotbalistică românească să își urmeze visul, punând, alături de noi, bazele unui fotbal curat, așa cum și-l doresc. An de an, ne croim drumul spre viitorul pe care îl merităm, departe de corupție, de patroni obsedați de bani, șmenuri și mizerii.

Știm că cei mai frumoși ani sunt cei ce vor veni.

Avem un lot de jucători care dau tot ce au pe teren și din ce în ce mai mulți sportivi care se regăsesc în spiritul Politehnicii și vor să-l ducă mai departe. Cei care ni se alătură nu sunt mânați de interese financiare, ci de o sinceră dorință de a face parte din fenomenul Politehnica.

Fiindcă ne-am propus să revoluționăm fotbalul și să nu perpetuăm aceleași mizerii, am atras și dușmani, dar și mult mai mulți susținători.

Ne apropiem de încă o curbă periculoasă pe drumul spre victorie, ne așteaptă două confruntări importante, care ne vor modela caracterul și ne vor întări curajul. Ne așteaptă meciuri grele, prin care putem să arătăm din nou ce înseamnă spiritul alb violet. Primul meci este un derby de clasament împotriva campioanei județului din sezonul trecut, CS Ghiroda, iar următoarea confruntare, la fel de importantă, va fi cu FC Ripensia, pe Dan Păltinișanu.

Jucătorii sunt pregătiți să își înfrunte adversarii, încrezători în șansele proprii, iar noi așteptăm, din nou, cu sufletul la gură, șansa de a-i susține.

Ne întoarcem pe coclaurile timișene care ne-au reamintit frumusețea lucrurilor simple și ne pregătim să creăm noi amintiri pe stadioane, în vagoane obosite de tren sau în birtul satului. Ne vom trezi din nou cu torța în mână scandând Poli suntem noi în satele timișene și vom trăi din nou la maximum bucuria fiecărei victorii, ieșind din amorțeala de zi cu zi.

Acum, mai mult ca oricând, Politehnica are nevoie de toți alb-violeții săi. Fiecare dintre noi poate contribui la promovarea spiritului polist. Poate că e o ieșire de sâmbătă pe Știința sau în deplasare la care vii cu niște prieteni care habar nu au ce e fotbalul, dar sunt curioși despre Poli. Poate că e un filmuleț cu sute de suporteri care aprind stadionul, pe care poți să îl arăți mai departe, mândru, că ai fost și tu acolo. Poate e un simplu gest ca acela de a purta fularul cu Poli la meciuri sau de a contribui cu 2%. Orice gest contează.

Poli este echipa comunității, iar fiecare dintre poliști își poate lăsa amprenta proprie asupra imaginii de ansamblu ce conturează fenomentul alb-violet. A venit momentul să ne întrebăm ce putem face pentru a ne ajuta echipa.

Poli suntem noi! Obligatoriu înainte!

Leave a Reply