Sorin Brîndescu: „Nu a fost o victorie chinuită, ci una muncită și meritată”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica a obținut un succes extrem de important ieri, pe „Știința”, în disputa cu CSM Lugoj. A fost 2-1 pentru alb-violeți, care au fost ținuți în șah de o echipă arțăgoasă și bine organizată până în minutul 77, atunci când Giuricici a marcat golul victoriei cu o execuție de generic.

Antrenorul timișorenilor, Sorin Brîndescu, s-a arătat mulțumit de efortul depus de elevii săi, care au construit cu răbdare, încercând să desfacă apărarea ermetică a formației pregătite de Cosmin Petruescu.

„Nu a fost o victorie chinuită, ci una muncită și meritată. Băieții au alergat, au muncit, au fost preocupați de construcție, de joc, ne-am creat situații de gol. Din păcate, am încasat un gol la singurul șut al echipei adverse pe spațiul porții, o execuție frumoasă, pentru care țin să-l și felicit pe Dobricean. Ne-a fost destul de greu să remontăm, să alergăm tot meciul după golul victoriei, deoarece ne-a turnat plumb în ghete acel gol egalizator. Ne puteam desprinde în prima repriză, am avut situații, dar nu am reușit. Oricum, îi felicit pe băieți, în repriza a doua am avut momente bune și am jucat doar în careul echipei adverse”, a declarat Brîndescu.

Golul victoriei a fost semnat de Marco Giuricici, cu o execuție de efect, stop și șut din vole, sub transversală. Antrenorul Sorin Brîndescu își felicită elevul pentru această reușită, spunând că îl încurajează mereu să-și încerce șutul de la distanță.

„Giuricici are această calitate, trage bine la poartă. Are și încredere în el, încearcă șuturile de la distanță. Eu l-am încurajat mereu să încerce astfel de execuții și îl felicit că a luat decizia să tragă la poartă în acea fază”, a declarat Sorin Brîndescu.

Antrenorul timișorenilor a încercat să justifice și dificultatea cu care elevii săi au găsit drumul spre victorie în derby-ul timișean de ieri, de le „Știința”.

„Noi suntem o echipă care construim, iar terenul nostru poate nu se prezintă în cele mai bune condiții pentru o echipă care pasează mult pe jos. În plus, echipa din Lugoj se apără supranumeric, astfel că e foarte greu să găsești culoare”, a conchis Brîndescu.

ASU Politehnica acumulează 43 de puncte după victoria de ieri și rămâne la două lungimi în fața principalei contracandidate la promovare, Metalurgistul Cugir.

About Gabriel Toth

Leave a Reply