Sorin Brîndescu: „Mai sunt 36 de puncte puse în joc. Deocamdată, 5 puncte avans nu înseamnă nimic”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica a început ca din pușcă returul de campionat. Alb-violeții au maximum de puncte după primele două runde ale sezonului de primăvară și un golaveraj grăitor: 10-1. Ieri, liderul din C4 a surclasat „lanterna roșie” Millenium Giarmata, cu 6-1, evadând și la cinci lungimi în fața principalei urmăritoare, Metalurgistul Cugir, chiar înaintea duelului direct de vineri.

Antrenorul polist Sorin Brîndescu nu e însă impresionat de diferența de scor înregistrată ieri, pe „Știința”, și spune că elevii săi sunt obligați să-și confirme forma bună din acest start de retur și vineri, la Cugir.

„Am urmărit să jucăm bine, să creștem de la un joc la altul. Mă bucură această victorie, de fapt, ne bucură pe toți. Ne oferă liniștea necesară înaintea meciului de la Cugir. Degeaba am câștigat la scor, nu contabilizăm aceste lucruri. Dacă nu câștigăm la Cugir, n-au nicio valoare aceste victorii la diferențe mari”, a declarat Sorin Brîndescu.

În ciuda scorului concludent înregistrat la final, prima repriză nu a fost lipsită de emoții pentru alb-violeți. La pauză a fost doar 1-1, după ce Giarmata a deschis scorul, prin Dăruială, la o greșeală a portarului Burtic. Sorin Brîndescu e mulțumit de faptul că elevii săi nu s-au pierdut cu firea și au întors, relativ rapid, soarta întâlnirii.

„În prima repriză, echipa din Giarmata a jucat bine, cu ardoare, cu ambiție. Noi nu am găsit drumul spre gol, deși am avut câteva ocazii clare. Dacă deschideam noi scorul, cred că era mult mai ușor. Dar e bine că a fost cu tensiune, pentru că spectatorii noștri asta își doresc, tensiune la meciuri. Am luat un gol după o fază fixă, la o neatenție, dar mă bucur că am avut atitudine, ne-am redresat, n-am intrat în panică, ne-am văzut în continuare de joc și am întors rezultatul”, a mai spus Brîndescu.

Victoria la scor de tenis cu Giarmata o propulsează pe ASU Politehnica la 5 puncte în fața ocupantei locului al doilea, Metalurgistul Cugir. Sorin Brîndescu nu are însă, deocamdată, motive să jubileze. „N-am făcut calcule, e prematur. Mai sunt 36 de puncte puse în joc, astfel că o diferență de 5 puncte nu înseamnă nimic în această fază a campionatului. Trebuie să ne vedem în continuare de treabă și să obținem cât mai multe puncte din cele 36 rămase. Dacă la final vom fi noi pe primul loc, va fi foarte bine”, a precizat Brîndescu.

ASU Politehnica se va deplasa, runda viitoare, chiar pe terenul principalei rivale la promovare. Antrenorul alb-violeților admite totuși că, în cazul unei victorii a echipei sale sub Drăgana, trupei din Cugir îi va fi foarte greu să continue lupta pentru promovare.

„Pentru Cugir, aparent e ultima șansă de a se agăța de primul loc. Dar doar din punct de vedere teoretic. Pentru că, așa cum am mai spus, campionatul e lung, mai sunt multe puncte puse în joc. Dar dacă noi vom reuși să câștigăm și să ne distanțăm la opt puncte, probabil și pentru ei va urma o demoralizare, le va fi greu să continue bătălia. E un meci important, dar totuși nu decisiv”, a mai precizat Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply