Sorin Brîndescu: „Îi felicit pe băieți, au luptat 90 de minute, au crezut în șansa lor”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica a pășit cu stângul în eșalonul secund, însă a lăsat o impresie foarte bună în ultima jumătate de oră. A fost 3-4 cu Chindia Târgoviște, o pretendentă la promovare în sezonul trecut, care avea însă 4-0 pe „Dan Păltinișanu” în minutul 65. La conferința de presă s-a vorbit despre acel memorabil Dinamo – Foresta 4-5, din toamna lui 2000, pe care timișorenii n-au fost foarte departe să îl repete. Antrenorul Sorin Brîndescu a explicat însă ce le-a lipsit elevilor săi pentru a realiza o asemenea performanță.

În ciuda înfrângerii din jocul de debut, chiar pe „Dan Păltinișanu”, antrenorul Sorin Brîndescu se declară per total mulțumit, deși admite că greșelile defensive care au dus la cele patru goluri ale Chindiei au fost impardonabile.

„Am debutat cu stângul, nu așa ne doream. Am pregătit jocul știind că ei au un jucător valoros, pe Cherchez, dar n-am reușit să-l anihilăm. El a și făcut diferența, l-am și felicitat după meci, e un jucător foarte bun. În rest, pot spune că sunt mulțumit de jocul echipei, deși atunci când primești patru goluri ar trebui să fie chiar invers. Am luat golurile foarte, foarte ușor, primele trei cu mingi în spatele fundașilor, știam că atât Cherchez, cât și Neguț au viteză, am stabilit cine să facă marcaj în zonă, dar n-am reușit să-i anihilăm. Cel mai supărat sunt pe golul al doilea, pentru că am făcut pressing, era cât pe ce să recuperăm mingea în zona careului advers, portarul degajează și luăm gol. Sunt greșeli care fac parte din joc, ne arată o lipsă de maturitate. Încercăm să corectăm din mers aceste greșeli, pentru a fi mai competitivi pe viitor. A fost și noi un prim contact cu nivelul Ligii a II-a”, a declarat Brîndescu.

Tehnicianul polist regretă că elevii săi nu au putut profita de începutul bun de meci, în care au avut câteva situații de a înscrie și au ținut mai bine de zece minute jocul în jumătatea dâmbovițenilor.

„Am început jocul destul de bine, destul de avansat, am avut noi posesia. A scăpat Ghinescu singur, dar n-a fost inspirat să trimită în fața porții, a tras deficitar. Apoi am recuperat în careul lor, cu poarta goală, prin Constantinescu, dar în loc să tragă, a încercat altceva. Am avut deci câteva situații, poate nu foarte clare. Dacă am fi reușit să deschidem scorul, poate alta era soarta meciului. Știam că echipa din Târgoviște e una care se apără bine și folosește arma contraatacului, i-a și convenit acest teren pentru spațiile largi, la noi fundașii centrali au fost puțin mai lenți… Am crezut că putem compensa prin inteligență, dar n-am reușit”, a afirmat Brîndescu.

La 0-3 la pauză și 0-4 în minutul 65, era greu de grezut că finalul de meci ar putea avea totuși suspans. Antrenorul Sorin Brîndescu a mărturisit însă că le-a cerut elevilor săi la pauză să lupte până la ultimul fluier, indiferent cât de des ar mai modifica cei de la Chindia tabela.

„Noi am crezut mereu că putem reveni, chir dacă am făcut cadou și golul patru… Dar le-am și zis băieților că și de ar fi să luăm 10-0, trebuie să ne dăruim și să luptăm până la final, pentru că asta am promis. Pentru asta îi felicit, au luptat 90 de minute și au crezut în șansa lor. Am revenit la 4-3, dar am căzut apoi și noi fizic, poate și pe fondul căldurii, și n-am avut inspirație și maturitate să tratăm bine ultimele minute, am fost un pic haotici”, consideră Brîndescu.

În repriza a doua, antrenorul lui ASU Politehnica a schimbat mijlocașii de bandă, junele Motreanu, pe dreapta, și mai ales Dănăricu, pe stânga, eușind să schimbe în bine fața jocului alb-violeților. Totuși, Sorin Brîndescu așteaptă mult mai mult de la amândoi.

„Nu pot să spun că sunt foarte mulțumit de cei ce au intrat. Motreanu a jucat probabil pentru prima oară mijlocaș dreapta… am fost nevoit să am trei juniori în teren și astfel să îl urc mai sus. A alergat, a muncit, iar dacă era un pic mai inspirat, la centrarea lui Taub, unde trebuia să vină pe bara a doua, ar fi și marcat probabil. A dat și două centrări bune… Se poate mai mult, pentru că e un jucător tânăr și trebuie să aibă pretenții mai mari. Și el, și noi. Dănăricu e un jucător tehnic, a creat, dar e vede că încă nu e în ritmul de competiție… Poate și de aceea, spre final, la acel un-doi, s-a grăbit să tragă, deși dacă era un pic mai inspirat, mai odihnit, ar fi pătruns, deoarece avea culoar să scape singur spre poartă și poate ne făcea mai fericiți acum”, a mai spus Brîndescu.

Pentru ASU Politehnica urmează o deplasare dificilă săptămâna viitoare, la Râmnicu Vâlcea, pe terenul formației care astăzi a remizat, 2-2, pe „Motorul”, cu UTA Bătrâna Doamnă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply