Sorin Brîndescu: „Diferența s-a făcut prin valoarea individuală a jucătorilor”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Politehnica Timișoara și-a încheiat drumul din Cupa României în faza 16-imilor de finală, după 0-3 aseară, pe „Dan Păltinișanu”, cu Pandurii Târgu Jiu. Alb-violeții au avut o evoluție curajoasă în prima repriză și chiar au avut o ocazie imensă la 0-0, irosită de Vucea, însă defensiva a cedat în cele din urmă pe finalul primei părți. Antrenorul Sorin Brîndescu spune că, și de această dată, lipsa de experiență a jucătorilor din echipa sa și-a spus din plin cuvântul.

„Am întâlnit o echipă de prima ligă, chiar de cupe europene, cu jucători experimentați, o echipă care ne-a fost superioară. A fost un meci pe care nu l-am pierdut dinainte, am încercat să contracarăm superioritatea adversarului, care s-a manifestat în primul rând prin posesie. Din păcate, nu am reușit să ne creăm foarte multe situația pe contraatac, deși asta am căutat. Am avut o ocazie mare la 0-0 și, poate, dacă înscriam, ne agățam de acest joc. Dar experiența echipei din Târgu Jiu și-a spus în final cuvântul”, a declarat Brîndescu.

Antrenorul Politehnicii Timișoara a explicat și principalul capitol prin care Pandurii Târgu Jiu a reușit să încline balanța în favoarea sa.

„Diferența s-a făcut prin valoarea individuală a jucătorilor, care au pasat mult mai bine decât noi, lucru ce le-a dat încredere. Ne-au obligat să ne retragem, să ne apărăm. Siguranța aceasta cu care pasează Pandurii e puțin dezarmantă pentru adversar, care trebuie să alerge 90 de minute pentru a recupera mingea. Pe momentele noastre de recuperare a mingii am mizat că putem avea superioritate prin faptul că Herea sau Voiculeț nu se repliază suficient de repede, am și avut superioritate acolo, dar ne-am precipitat, iar lipsa noastră de experiență și-a spus cuvântul, pentru că am pierdut destul de repede mingea”, a mai spus Brîndescu.

Chiar dacă de această dată nu au fost neforțate, erorile nu au lipsit nici ieri din jocul defensiv al Politehnicii. Un exemplu grăitor e faza primului gol, marcat în minutul 41 de Valentin Alexandru. „Au fost greșeli comise sub presiunea adversarului. La primul gol, a fost o minge lungă, pe diagonală, marcaj larg din partea noastră, recentrare, semiluft din partea noastră… Știu că greșim, văd și eu greșelile și încercăm să le remediem”, a mai spus Brîndescu.

Politehnica a evoluat ieri fără o serie de titulari obișnuiți din ultimele etape. Dacă Bilia a fost suspendat pentru cartonașul roșu încasat sâmbătă, în meciul cu Olimpia Satu Mare, au mai rămas pe margine Motreanu, Gălan, Ghinescu sau Bădăuță, care au urmărit împreună partida dintr-o lojă a tribunei oficiale.

„Avem un lot numeros și omogen valoric, nu pot spune că avem jucători ce ies în evidență foarte mult. Într-adevăr, am încercat să rotesc un pic jucătorii, deoarece sâmbătă am avut un meci foarte greu cu Olimpia Satu Mare, în care am făcut risipă de efort, în condițiile unui joc foarte greu. Dacă mizam pe aceeași jucători, riscam să nu terminăm meciul în 11 și avem nevoie de forțe proaspete și la Călărași”, a explicat Sorin Brîndescu.

Urmează, așadar, o deplasare lungă pentru poliști, pe malul Dunării, la Călărași. Partida din runda a XIV-a a ligii secunde va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00.

About Gabriel Toth

Leave a Reply