Sorin Brîndescu, despre cele două goluri încasate pe contraatac la Târgoviște: „Mă deranjează, pentru că am anticipat aceste lucruri”

© titusemanuel.ro

© titusemanuel.ro

Politehnica Timișoara a început returul din liga secundă cu o înfrângere astăzi, 0-2, în deplasare, cu Chindia Târgoviște. Cele două reușite ale dâmbovițenilor, semnate de Cherchez (12) și Nisipeanu (62) au venit în urma unor acțiuni de contraatac, iar antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu, e deranjat mai cu seamă de faza primului gol, plecat de la un corner la poarta lui Meilă.

„Am încercat să jucăm fotbal și am făcut-o deschis. Știam de la meciul din tur că au jucători de viteză, de contraatac, și chiar am atras atenția să evităm contraatacurile din partea lor. Din păcate, am luat două goluri pe contraatac, iar asta mă nemulțumește foarte mult. La primul gol chiar s-a plecat de la un corner al nostru… nouă inși ne-am dus în careul lor. Nu știu… și-au dorit probabil cu toții să marcheze. Am făcut greșeli impardonabile, e jenant să ai tu corner și să primești gol. Mă deranjează, pentru că am anticipat aceste lucruri, să nu le lăsăm spații lui Cherchez și Neguț, care sunt jucători de viteză, jucători foarte, foarte iuți”, a declarat Sorin Brîndescu.

Politehnica și-a creat cu mare greutate ocazii clare de gol, deși a avut în multe momente o posesie prelungită. Antrenorul alb-violeților pune nereușitele din faza de construcție și pe seama stării terenului de pe stadionul „Eugen Popescu”.

„Terenul a fost foarte rău. A fost înghețat la începutul meciului, iar apoi, când a început să se topească, s-a format o pojghiță de noroi care se lipea… Băieții s-au plâns, dar asta nu e o scuză, pentru că și adversarul a jucat în aceleași condiții. Terenul a fost greu, s-a alunecat mult, dar noi am fost preocupați să jucăm, să construim, să încercăm să câștigăm. Am avut și noi câteva situații în prima repriză, iar dacă înscriam, poate alta era soarta jocului. În repriza a doua, am avut posesie prelungită, dar ei s-au apărat multe momente chiar și în 9-10 jucători, astfel că au fost foarte greu de desfăcut, mai ales în aceste condiții ale terenului. E drept, nici nu am avut inspirație și clarviziune în fața porții. Până la 16-20 de metri am adus de multe ori mingea, dar ne-a lipsit pasa finală sau finalizarea, unde n-am fost inspirați”, a mai spus Brîndescu.

Tehnicianul polist consideră că s-a resimțit din plin absența celor doi titulari de drept din linia mediană, Ghinescu și Birău, suspendați astăzi pentru cumul de cartonașe galbene.

„La fotbal îți trebuie puțină viteză, iar noi am avut astăzi una în minus. Și Ghinescu, și Birău sunt jucători mai iuți, care cred că ar fi putut pune mai multe probleme gazdelor chiar și în acele situații de apărare aglomerată, a fi putut crea mai multe situații. În aceste condiții, am fost puțin mai lenți în zona centrală și la finalizare, chiar dacă am jucat cu doi atacanți”, a conchis Sorin Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply