Sorin Brîndescu: „Dacă ai maturitate, poți ține de rezultat și două săptămâni”

© titusemanuel.ro

© titusemanuel.ro

Politehnica Timișoara a înregistrat un semieșec la ultima reprezentație din 2016, 1-1, pe „Știința”, cu CSM Râmnicu Vâlcea. Antrenorul alb-violeților s-a arătat la final dezamăgit de automulțumirea care s-a instalat în psihicul jucătorilor săi după marcarea rapidă a golului (secunda 22) și spune că echipei i-a lipsit din nou maturitatea.

„Am deschis repede scorul, dar acest lucru e cu două tăișuri. Le-am și strigat după gol că e tot 0-0, și la pauză le-am spus același lucru, că trebuie să jucăm și să mai înscriem, pentru a ne desprinde. Nu am reușit să facem acest lucru, poate ne-am automulțumit, poate ne-a fost și frică, ne-am speriat că eram la conducere, iar noi ne doream foarte mult această victorie. Echipa din Râmnicu Vâlcea a avut mai mult posesia, ne-a dominat dar nu a avut situații clare de poartă. Pe contraatac ne-am creat noi ocazii mai multe. Dar acesta este fotbalul…”, au fost primele concluzii ale lui Sorin Brîndescu, după remiza de astăzi, cu Râmnicu Vâlcea.

Alb-violeții nu au putut depăși o echipă măcinată de probleme financiare și de lot, care se află sub spectrul desființării. Pe tehnicianul polist îl îngrijorează însă și punctele acumulate în ultimele două etape de contracandidate.

„E cu atât mai mare dezamăgirea… Suntem dezamăgiți și de faptul că echipele cu care ne luptăm fac puncte. Și Baloteștiul a bătut astăzi, iar noi batem pasul pe loc. Ne surprind aceste rezultate, dar singurul lucru pe care îl putem face noi e să câștigăm pe teren. Și exact asta nu conștientizăm și nu reușim să facem. Singurul nostru atu e jocul echipei, iar astăzi am dezamăgit la acest capitol”, a mai spus Brîndescu.

Antrenorul Politehnicii Timișoara a tras și câteva concluzii despre sezonul de toamnă din eșalonul secund, unul extrem de lung, în care s-au disputat nu mai puțin de 21 de etape.

„Concluziile sunt multe… Era clar că Liga a II-a era o necunoscută pentu noi, nu neapărat pe plan sportiv, ci și organizatoric. Ne-am adaptat din mers, am încercat să o facem cât mai bine. Poate ne-a și călit acest tur, sper să ne dea mai multă maturitate pentru ce va urma la primăvară. Deși suntem în obiectiv, pentru că suntem peste linie, personal mi-aș fi dorit să avem mai multe puncte după 21 de etape. Am făcut o analiză a jocurilor noastre și am fi putut avea minimum opt puncte în plus, fără să exagerez. Mă gândesc la jocurile în care am făcut greșeli copilărești. La începutul campionatului, mă gândeam că va fi bine dacă vom face minimum 20 de puncte până în iarnă. Bine, dacă nu se retrăgea Pâncota, eram chiar acolo, la 20 de puncte, dar după desfășurarea jocurilor, cred că puteam reuși mult mai mult”, a mai spus Brîndescu.

Formația alb-violetă și-a conturat deja planurile pentru perioada de iarnă, în care lotul va suferi, în mod cert, câteva modificări. Una dintre măsurile gândite de Sorin Brîndescu e restrângerea lotului, care numără în acest moment 25 de jucători.

„Ne-am conturat deja un plan, în mare măsură. Ne vom reuni în 16 ianuarie, vom merge într-un cantonament, avem deja parafate două meciuri amicale… Cu toții am conștientizat că avem nevoie de unul-doi jucători cu experiență, care să strângă în jurul lor echipa în momentele delicate. Asta ne-a lipsit și astăzi. Conduci 1-0, iar dacă ai maturitate, chiar dacă nu înscrii pe contraatac, poți ține de rezultat și două săptămâni. Dar noi, din păcate, facem greșeli în lanț. Când face unul o greșeală, colegul său o poate repara, dar dacă greșesc 4-5 jucători la aceeași fază, nu ne rămâne decât să scoatem mingea din poartă. Nu ne-am decis încă la jucătorii la care vom renunța, dar cu siguranță trebuie triat lotul. Sunt 25 de jucători, destul de mulți. I-am tot rotit, toată lumea și-a așteptat șansa și sunt puțin dezamăgit. Poate unora le-am dat șanse puține, dar nici atunci când au intrat, nu au luptat cu ardoare pentru locul în echipă. Poate un număr mai mic de jucători ne adună, și vom gestiona așa returul”, a mai spus Sorin Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply