Sorin Brîndescu: „Ar fi fost un meci de poveste dacă era și galeria noastră pe stadion”

© titusemanuel.ro

© titusemanuel.ro

Politehnica Timișoara s-a întors cu un punct din deplasarea de la Arad. Alb-violeții au remizat astăzi, scor 1-1, cu rivala UTA, pe îngrozitoarea suprafață de joc a arenei „Motorul”. Antrenorul poliștilor, Sorin Brîndescu, a declarat, la finalul meciului, că e puțin supărat de încasarea golului egalizator, din minutul 87, care a privat echipa sa de la obținerea a încă două puncte extrem de importante.

„Așa cum am anticipat, a fost un meci încrâncenat, pe un teren foarte greu. Felicit cele două echipe pentru fair-play-ul de care au dat dovadă, felicit și spectatorii. Deși a fost un meci în care te expui accidentărilor și cartonașelor, ambele echipe au fost preocupate de joc, atât cât s-a putut el desfășura și mă bucur că l-am dus până la capăt”, a declarat Sorin Brîndescu.

Tehnicianul polist regretă că echipa sa nu a obținut toate cele trei puncte puse în joc, mai ales că a condus timp de 17 minute pe „Motorul”.

„Acum am o stare de supărare, pentru că am avut în mână toate cele trei puncte și nu am fost atenți pe final și am fost egalați, astfel că am pierdut două puncte. Dar, dacă e să analizăm tot jocul, UTA a avut multe situații de poartă. În prima repriză, cred că am făcut un joc tactic destul de bun, iar după pauză am început puțin timid, au venit peste noi. Nu cred că și-au creat prea multe ocazii mari din faze de joc, ci din fazele fixe, care cântăresc foarte mult pe un astfel de teren”, a mai spus Brîndescu.

Înaintea meciului, Sorin Brîndescu spunea că își dorește ca această ediție a derby-ului vestic să fie unul de povestit peste ani. După joc, tehnicianul timișorean a declarat că ar fi fost o cu totul altă senzație dacă și galeria polistă s-ar fi aflat pe stadion.

„Ar fi fost un meci de povestit dacă am fi câștigat. Se pot povesti multe și după meciul de astăzi, dar ar fi fost într-adevăr de poveste dacă era și galeria noastră pe stadion. Ar fi fost cu siguranță mult mai frumos. Dar i-am simțit pe suporteri alături de noi și sper că nu s-au întors triști acasă pentru că am pierdut două puncte”, a afirmat Brîndescu.

Inevitabil, unul dintre subiectele îndelung dezbătute la conferința de presă de după meci a fost starea terenului de pe „Motorul”. „În această toamnă, cu această vreme ploioasă, e crează astfel de terenuri. De exemplu, și la Afumați am dat peste un teren foarte rău, dar nu a fost noroi. Și la noi acasă, când plouă, avem probleme cu terenul când plouă. Pe un teren bun, îmi place să cred că am fi câștigat meciul. Spun asta deoarece știam ce joacă UTA, iar dacă noi am fi avut inspirație pe un teren bun să pasăm, să controlăm, să avem mai mult posesia. Dacă ne-am fi creat superioritate la mijloc… Dar așa, pe acest teren, s-a apelat la mingi lungi, iar UTA are doi atacanți periculoși, cu joc aerian bun – Petre și Curtuiuș – care ne-au creat unele probleme”, a declarat Sorin Brîndescu.

Înaintea meciului, în oraș au fost consemnate câteva incidente între galeriile celor două echipe și forțele de ordine. Cel mai grav caz e al unui tânăr care a fost transportat de urgență la spital, cu fractură craniană deschisă, după ce a fost lovit cu bastonul în cap chiar de jandarmi, conform relatărilor martorilor.

„Nu cunosc situația celor petrecute, dar e regretabil când avem de a face cu astfel de incidente. Ar trebui să învățăm și din ceea ce s-a întâmplat la meciul echipei naționale, unde cred că toată lumea a fost dezamăgită de comportamentul suporterilor. Noi, cei din vestul țării, ar trebui să dăm un altfel de exemplu de comportament. Asta au încercat și cele două echipe, să își vadă de joc, să nu provoace suporterii și cred că au reușit”, a spus Sorin Brîndescu despre aceste incidente.

About Gabriel Toth

Leave a Reply