Sorin Brîndescu: „Aceste victorii ne vor da încredere”

Politehnica Timișoara a reușit a treia victorie consecutivă în meciurile de verificare, după 2-1 astăzi, la Gyula, cu divizionara secundă maghiară Szeged 2011. Antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu, s-a declarat doar parțial mulțumit de prestația elevilor săi, în condițiile în care, în mitanul secund, gazdele au dominat la capitolul posesie și au reușit să-și creeze câteva ocazii importante de gol.

„Sunt parțial mulțumit de prestația noastră de astăzi. Am început bine meciul, am controlat jocul, am deschis scorul, după care am început să facem greșeli. S-a instalat o stare de automulțumire și nu mi-a mai plăcut cum am jucat. Una peste alta, a fost un joc de pregătire util, am rulat întreg efectivul, băieții au depus efort, au muncit, iar pentru moral e bine că au reușit să câștige meciul pe final”, a declarat Sorin Brîndescu, după succesul de astăzi, de la Gyula.

Chiar dacă nu urmărește în mod expres rezultatele din meciurile de pregătire, Sorin Brîndescu admite că pentru moral, acest șir de succese nu poate fi decât benefic în perspectiva reluării campionatului. Politehnica a înregistrat astăzi a treia victorie consecutivă și a patra per total în amicale.

„Într-adevăr, mă bucură aceste rezultate pe care le-am obținut în ultima vreme în amicale. Aceste victorii ne vor da încredere, iar pentru noi startul campionatului e foarte important. Dacă vom reuși să avem un start bun în sezonul de primăvară, vom avea liniște până în vară. În caz contrar, probabil că ne vom mai chinui. Dar noi asta ne-am propus, să începem bine returul și să ieșim cât mai repede din lupta pentru evitarea retrogradării”, a mai declarat Brîndescu.

Dintre accidentații din ultima perioadă, a revenit astăzi în efectiv Ioan Mera. Fundașul în vârstă de 30 de ani a fost integralist în meciul de la Gyula, reușind să și aducă victoria Politehnicii, în minutul 89. Rămân în continuare în infirmerie Laurențiu Telescu, Adrian Ungureanu și Carol Taub, care riscă să rateze reluarea campionatului.

„Toți trei vor lipsi o perioadă mai lungă de timp. Fiecare dintre ei are o problemă distinctă. Din ce am înțeles, Telescu e cel care poate reveni cel mai repede în teren, dar nici el în mai puțin de zece zile. Practic, la toți trei există pericolul să rateze startul returului. Depinde de mai mulți factori, dar în primul rând de recuperarea pe care o vor face”, a mai explicat Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply