Simona Pricob a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, dar CSM Timișoara încă mai speră la Rio

Simona-PricobÎn acest weekend, la Ulan Bator, în Mongolia, s-a desfășurat al doilea turneu de calificare pentru Jocurile Olimpice la lupte libere și greco-romane. CSM Timișoara a fost reprezentat de Simona Pricob, care a fost eliminată însă în sferturile categoriei 53 kg la stilul liber. Totuși, clubul timișorean păstrează încă speranțe de calificare la Rio cu o sportivă, care ar urma să participe în ultimul turneu de calificare, programat luna viitoare la Istanbul.

La turneul din Mongolia, Simona Pricob a învins-o în optimi pe taiwaneza Hsin-Ju Chiu, dar a pierdut în sferturi de finală în fața rusoaicei Natalia Malîșeva. În urmă cu o săptămână, o altă sportivă a clubului timișorean, Estera Dobre, pierdea biletele pentru Rio în turneul de la Zrenjanin. Totuși, una dintre cele două luptătoare de la CSM ar putea fi prezentă la al treilea și ultimul turneu de calificare la Jocurile Olimpice, care se va desfășura la Istanbul, în perioada 6-8 mai.

„Federaţia i-a dat şi ei o şansă, acum urmează turneul de la Istanbul, din perioada 6-8 mai, rămâne să decidă federaţia cine va participa acolo. Noi parcă avem ceva mai multă încredere în experienţa Esterei Dobre, probabil că marţi va fi luată decizia. Directorul clubului nostru, Lucian Reclaru, a discutat cu cei din federaţie, acum ei au ultimul cuvânt”, a declarat, pentru renasterea.ro, antrenorul celor două sportive de la CSM Timișoara, Petre Brândușan.

Totuși, dinspre Ulan Bator a sosit și o veste bună pentru luptele din județul Timiș. Ivan Guidea (CSM Lugoj) a câștigat categoria 57 kg la stilul liber și s-a calificat la Jocurile Olimpice de de la Rio de Janeiro. Sportivul născut în Republica Moldova l-a învins în finala categoriei pe azerul Mirjalal Hasan-zada. În optimi, Guidea câștigase în fața canadianului Darthe Capellan, în sferturi s-a impus în disputa cu ucraineanul Andrei Iațenko, iar în semifinale l-a învins pe belarusul Vladiaslav Andreev.

Vă reamintesc, la Jocurile Olimpice va participa și Alin Alexuc, cel ce din acest an reprezintă clubul timișorean de lupte greco-romane Heracle în competiția națională pe echipe.

Foto: sportvest.info

About Gabriel Toth

Leave a Reply