Și-au spălat păcatele în Vinerea Mare: Politehnica – CS Afumați 2-1

Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a simțit astăzi din nou gustul victoriei în Liga a II-a, după mai bine de o lună. Alb-violeții s-au impus cu 2-1 în fața echipei CS Afumați, după un joc ce părea la îndemâna gazdelor în prima jumătate, dar care s-a complicat serios, odată cu eliminarea stupidă a lui Gorovei, dinaintea pauzei.

Oaspeții au părut mai prezenți în joc în debutul partidei și au semănat câteva momente de pericol în careul lui Gakos, însă deschiderea de scor avea să fie realizată de favoriții publicului. În minutul 7, Gorovei l-a fentat pe portarul Muțiu, ieșit la marginea careului, însă șutul său a fost respins de pe linia porții de căpitanul Patriche; faza a continuat, Teut a recentrat de pe dreapta, iar Taub, urcat în atac, a înscris plasat, cu o lovitură de cap.

Ilfovenii, coordonați de mijlocașul timișorean Vasile Olariu, au continuat să domine la capitolul posesie, însă defensiva a fost de această dată mult mai sigură, odată cu revenirile lui Mera și Motreanu în dispozitiv, iar Gakos a respins sau a reținut fiecare minge care a ajuns în perimetrul careului de șase metri. Politehnica a fost în mai multe rânduri aproape de a-și majora avantajul pe contraatac, însă nici Vucea (min. 14), nici Blănaru (min. 23) nu au găsit soluția potrivită la finalizare. S-a făcut în cele din urmă 2-0 în minutul 42, atunci când Blănaru a transformat cu siguranță o lovitură de pedeapsă, iar cele trei puncte se conturau din ce în ce mai bine în dreptul gazdelor. A venit însă minutul 45 și duelul dintre Gorovei și Tudorache; mijlocașul polist i-a aplicat un cot în figură jucătorului oaspete, iar centralul ploieștean Adrian Ilyes a arătat, fără ezitare, direct cartonașul roșu.

Timișorenii au rezistat cu brio și în repriza secundă, chiar și în inferioritate numerică, avându-l din minutul 46 în teren pe Birău, care a revenit după accidentare cu poftă de joc și disponibilitate mare la efort. De altfel, chiar Birău a avut șansa de a face 3-0 în minutul 69, însă șutul său din poziție excelentă nu l-a putut învinge pe Muțiu. Afumați a marcat golul de 2-1, din penalti, în minutul 74, prin golgheterul Vlada, însă nu a mai avut forța și inspirația de a forța golul egalizator într-un final gestionat perfect de alb-violeți, care au demonstrat că pot da dovadă și de pragmatism pentru a-și apăra avantajul de pe tabelă.

S-a încheiat 2-1 pentru Politehnica, iar diferența față de ultima clasată, Metalul Reșița, revine la 11 puncte, după ce formația mutată la Snagov a pierdut dramatic, tot cu 2-1, meciul de astăzi, de la Suceava.

Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gakos – Motreanu, Bilia, Mera (cpt.), Taub – Nicolescu – Teut, Ungureanu, Gorovei, Vucea – Blănaru. Au mai intrat Birău, Neamțu și Ghinescu.
CS Afumați (antrenor Vasile Neagu): Muțiu – Robicek, Patriche (cpt.), Buzea, Al. Gheorghe – Popa, Olariu, Dedu, Tudorache – Burlacu, Vlada. Au mai intrat Petculescu, R. Avram și Zaharia.

About Gabriel Toth

Leave a Reply