Set la unu înaintea derby-ului de la Cugir: ASU Politehnica – Millenium Giarmata 6-1

12802753_989945394423256_5088729042094560763_nASU Politehnica a reușit cea mai clară victorie a acestui sezon astăzi, 6-1 în derby-ul timișean cu Millenium Giarmata. Oaspeții au dat emoții suporterilor alb-violeți, după ce au deschis scorul în minutul 20, iar la pauză se înregistra egalitate. Al doilea mitan a fost însă la discreția timișorenilor, care s-au descătușat și punctează și la golaveraj cu această ocazie.

Alb-violeții au început partida cu Giarmata irosind trei șanse bune de gol, prin Bădăuță, Bilia și Ghinescu, șanse ce s-au răzbunat însă în minutul 20, atunci când Dăruială a marcat cu capul, la o fază la care Burtic a scăpat balonul printre picioare. Timișorenii au reușit în cele din urmă egalarea în minutul 41, prin Bădăuță, care a recepționat o pasă de la Giuricici și nu l-a iertat pe Luca.

După pauză, ASU Politehnica s-a dezlănțuit din punct de vedere ofensiv, asigurându-și cel mai clar succes din acest sezon. În minutul 62, Vucea l-a surprins pe Luca, punctând din lateral stânga, la vinlcul de la colțul lung. Trei minute mai târziu, fundașul stânga al Giarmatei, Diarra, a comis henț în propria suprafață de pedeapsă. Centralul Manea a indicat fără ezitări punctul cu var și i-a arătat al doilea galben jucătorului de culoare. Gălan a transformat fără emoții, urcând scorul la 3-1. Tot de la punctul cu var s-a majorat diferența și în minutul 70. Dăruială l-a faultat în careu pe Ghinescu, tot Gălan și-a asumat responsabilitatea execuției și n-a greșit nici de această dată.

Pe finalul partidei, a fost rândul lui Alexandru Bădăuță să iasă din nou la rampă. În minutul 72, nouarul polist a scăpat singur cu Luca și a marcat elegant, cu un lob, la fel ca săptămâna trecută, în meciul de la Motru. Același Bădăuță a închis tabela, în minutul 84, cu un șut la colțul lung, din marginea careului mic, trecându-și în cont prima „triplă” în alb-violet.

S-a încheiat 6-1 pentru ASU Politehnica, iar alb-violeții se distanțează la cinci puncte de a doua clasată, Metalurgistul Cugir, înaintea duelului direct, care va avea loc vinerea viitoare, sub Drăgana.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Contescu, Bilia, Gălan, Taub – Stancu – Vucea, Giuricici, Marin, Ghinescu – Tulcan. Au mai intrat Țugui, Codrea, Birău și Tulcan.

Millenium Giarmata (antrenor Răzvan Leucă): Luca – F. Olariu, Dăruială, Soare, Diarra – Artimon, Dumiter – Corlățeanu, Blănaru, Stoica – Trifu. Au mai intrat Nicoară, M. Olariu, Butură și Domșa.

About Gabriel Toth

Leave a Reply