SCM Politehnica, victorioasă în Estonia! Alb-violeții au obținut biletele pentru Norvegia

14212561_700434490121953_1153092470548416381_nHandbaliștii de la SCM Politehnica s-au calificat în turul 2 preliminar al Cupei EHF, după ce s-au impus în fața campioanei Estoniei, Polva Serviti, și în deplasare, tot la o diferență de patru goluri. Trupa lui Pero Milosevic a reușit desprinderea la mijlocul primei reprize, diferența maximă în favoarea timișorenilor fiind de 7 goluri.

Duelul de la Polva a început sub semnul echilibrului. Estonienii s-au ținut tare în primul sfert de oră al meciului, fiind deciși să pună în pericol avantajul de 4 goluri luat de Politehnica după victoria de la Timișoara, cu 26-22, un ecart deloc liniștitor într-o dispută în dublă manșă. Echilibrul s-a rupt însă în favoarea alb-violeților la mijlocul primei reprize, Poli desprinzându-se la trei goluri pe tabelă în minutul 19, atunci când conducea cu 10-7. Trupa lui Pero Milosevic a intrat la cabine la adăpostul unui avantaj de patru goluri, care dubla ecartul general al timișorenilor.

Fără a mai avea o presiune la fel de mare pe umeri ca și la începutul meciului, handbaliștii timișoreni au jucat mai dezinvolt în prima parte a mitanului secund. După ce prima reușită a reprizei a doua a aparținut estonienilor (11-14), Poli a reușit un „run” de 4-0, urcând scorul la 18-11. Aceasta a fost și diferența maximă dintre cele două echipe, înregistrată în minutul 29, și care a rezolvat în mare parte soarta calificării. Pe acest fond, a apărut o relaxare în jocul bănățenilor, iar Polva Serviti s-a apropiat la două lungimi pe tabelă, 18-20. Finalul a fost însă gestionat mai bine de elevii lui Pero Milosevic, care au încheiat meciul cu patru goluri avans, 25-21.

Principalul marcator al Politehnicii în jocul din Estonia a fost extrema dreaptă Marko Lasica, cu 8 goluri. L-au urmat Lazarov 7, Fenici 3, Marjanovic 3, Milosevic 1, Ștefan 1, Pejovic 1 și Simovic 1.

Pentru alb-violeți urmează, în turul 2 preliminar, un adversar mult mai puternic, ØIF Arendal, reprezentanta unei școli de handbal dezvoltate, cea norvegiană.

About Gabriel Toth

Leave a Reply