SCM Politehnica, la primul meci acasă din campionat! Revedere doar cu Irakli Chikovani

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

SCM Politehnica va juca în etapa a doua a Ligii Naționale de handbal masculin pe teren propriu mâine după-amiază, în compania Dunării Călărași. După două victorii în primele două meciuri oficiale ale sezonului, elevii lui Pero Milosevic o caută și pe a treia, în compania unei formații accesibile cel puțin pe hârtie și care e lipsită de doi jucători de bază transferați în această vară chiar de la Timișoara.

Primul meci pe teren propriu pentru SCM Politehnica în campionat o aduce în sala „Constantin Jude” pe Dunărea Călărași. Formația pregătită de Caslav Dincic se află la a treia participare consecutivă în elita handbalului românesc. În precedentele două sezoane, gruparea din Călărași a pierdut la fiecare vizită pe Bega. Mai întâi, a fost un tensionat 25-24 pentru Poli, la 6 septembrie 2014, cu principali marcatori pentru alb-violeți Grigoraș 7 goluri, Fenici 5 și Kaftin 4. Cea mai recentă întâlnire dintre cele două formații pe parchetul sălii „Constantin Jude” s-a consemnat în acest an, la 28 februarie, atunci când bănățenii au reușit o victorie mai clară, 31-26. Cei mai buni marcatori ai timișorenilor au fost Mihai Timofte 11 goluri, Irakli Chikovani 6 și Iulian Halcă 5. Interesant e că toți cei trei jucători se află în acest moment în lotul Dunării Călărași.

Și totuși, doar unul dintre ei va avea ocazia să evolueze mâine ca adversar la sala „Constantin Jude”. E vorba despre gruzinul Irakli Chikovani, ceilalți doi fiind indisponibili din cauze medicale. Mihai Timofte a suferit o luxație la umăr în timpul turneului amical susținut de Dunărea la Vaslui și va mai absenta aproximativ trei săptămâni. În ceea ce-l privește pe Iulian Halcă, situația e mult mai gravă, el suferind o operație la cartilaj, ceea ce îl va ține departe de teren până la finalul anului. Revenind la Chikovani, trebuie spus că georgianul a fost cel mai bun marcator al formației din Călărași în prima etapă, atunci când Dunărea a cedat acasă, cu 34-28, în fața vicecampioanei CSM București, iar ex-polistul a macat 9 goluri.

SCM Politehnica va aborda meciul de mâine cu un moral foarte bun, după ce a bifat două succese în primele două partide oficiale ale sezonului. În campionat, alb-violeții au învins, în urmă cu o săptămână, la Constanța, cu 26-25, pentru ca sâmbătă să revină cu un succes în cupele europene, câștigând cu 26-22 manșa tur a „dublei” cu estonienii de la Polva Serviti, din Cupa EHF. Partida cu Dunărea Călărași va fi abordat și sub spectrul deplasării extrem de lungi care o așteaptă pe Poli în a doua jumătate a săptămânii. Alb-violeții se vor îmbarca joi spre Estonia, pentru manșa retur cu Polva Serviti, unde vor ajunge pe calea aerului, pe ruta București – Munchen – Tallinn.

Meciul SCM Politehnica – Dunărea Călărași va avea loc mâine, de la ora 16:00 la sala „Constantin Jude” și va fi transmis în direct de TVR 2.

About Gabriel Toth

Leave a Reply