SCM Politehnica, la adăpostul succesului din tur! ØIF Arendal, prima scandinavă care vizitează semicercul timișorean

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Seară de gală, mâine, pentru handbalul timișorean. SCM Politehnica primește vizita norvegienilor de la ØIF Arendal, în manșa decisivă din turul 2 preliminar al Cupei EHF. Victoria surprinzătoare, la limită, 24-23 de săptămâna trecută, de la Kristiansand, îi plasează pe alb-violeți în rolul de favoriți, însă antrenorul Pero Milosevic e convins că pentru calificarea în ultima fază preliminară vor urma 60 de minute de muncă asiduă.

Moralul e la cote ridicate în tabăra timișoreană, înaintea returului cu ØIF Arendal. Succesul la limită, din urmă cu o săptămână, din Norvegia, precum și victoria la pas de la mijlocul săptămânii, 28-20 cu Potaissa Turda, confirmă curba ascendentă a formei formației alb-violete. Antrenorul Pero Milosevic își avertizează elevii să nu se culce însă pe lauri, deoarece soarta calificării nu e nici pe departe decisă.

„Acest meci va fi mai greu, pentru noi, decât primul. Nu trebuie să ne relaxăm, din contră trebuie să-l jucăm chiar mai bine, la maximum. Apărarea trebuie să funcționeze la fel ca în ultimele două meciuri, în Norvegia și contra Turdei. Trebuie, de asemenea, să fim pregătiți și pentru duelurile directe. În primul meci, ei s-au apărat 5+1, acum poate vor face 6-0, vom vedea dacă vor fi schimbări, iar noi în atac ne vom adapta și vom juca pentru orice fel de defensivă a lor”, a declarat tehnicianul muntenegrean.

Pero Milosevic admite însă că victoria din tur le dă elevilor săi un imbold moral, însă pentru obținerea unei noi victorii în fața lui Arendal e nevoie de seriozitate și disciplină tactică.

„Victoria din tur ne dă un pic mai mare încredere, dar să nu uităm că în ultimele șapte zile jucăm a 3-a partidă importantă, la care s-a adăugat și o deplasare lungă. Poate unora li se va părea ușor, pentru că am câștigat în deplasare, dar nu-i subestimăm, au o echipă solidă, au fost primii în sezonul regulat trecut, au jucători buni, unii dintre ei și de națională, plimbă mingea rapid până la extreme, dar noi trebuie să ne apărăm impecabil și să jucăm foarte disciplinat în atac”, a mai spus Milosevic.

Antrenorul Politehnicii face apel și la publicul timișorean, pe care îl așteaptă în număr cât mai mare mâine, la sala „Constantin Jude”: „E foarte important ca publicul să vină, să ne sprijine, pentru că dacă vom câștiga va fi un rezultat fenomenal pentru Timișoara și pentru Banat. Să încheiem această dublă cu două victorii înseamnă mult pentru noi, pentru Timișoara”, a încheiat Pero Milosevic.

ØIF Arendal e prima reprezentantă a școlii scandinave de handbal cu care Politehnica Timișoara se duelează în competițiile continentale. De-a lungul participărilor în întrecerile europene, alb-violeții au întâlnit formații precum Tatran Preșov (Cehoslovacia), Balkan Lovech (Bulgaria), SC Leipzig (RDG), MAS Nea Helvetia (Grecia), Ottmar St. Gallen (Elveția), Tu RU Dusseldorf (RFG), Filipos Verisa (Grecia), USAM Nîmes (Franța), Wacker Thun (Elveția), Fram Reykjavik (Islanda), Benfica Lisabona (Portugalia) și, în această toamnă, Polva Serviti (Estonia).

Revanșa SCM Politehnica Timișoara – ØIF Arendal se joacă mâine, de la ora 19, la sala ”Constantin Jude”; biletul de intrare costă 10 lei. Arbitrii întâlnirii sunt din Elveția, André Philipp Buache și Marco Meyer; delegatul EHF este Ayberk Dilmen din Turcia.

About Gabriel Toth

Leave a Reply