SCM Politehnica, în fața unei noi deplasări lungi! Alb-violeții, după puncte la Vaslui

© Emanuel Titus Iliesi

Filip Marjanovic & co s-au obișnuit cu deplasările foarte lungi în acest început de sezon (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

În prima etapă a Ligii Naționale s-au deplasat la Constanța. La sfârșitul săptămânii trecute, au parcurs drumul Timișoara – Munchen – Tallin (pe calea aerului) – Polva (cu autocarul) și retur, pentru manșa secundă a disputei cu estonienii de la Polva Serviti, din Cupa EHF. Iar acum sunt în drum spre Vaslui. Așa arată programul de deplasare al handbaliștilor de la SCM Politehnica din ultimele două săptămâni. Pe lângă adversari puternici și rutinați, elevii lui Pero Milosevic sunt nevoiți să contracareze și oboseala acumulată, inerentă după cele câteva mii de kilometri pe care echipa i-a parcurs într-un timp extrem de scurt.

Tocmai acest aspect, al refacerii din punct de vedere fizic după lunga deplasare din Estonia, e preocuparea principală a antrenorului Politehnicii, Pero Milosevic.

„E normală această oboseală, într-o perioadă în care se joacă frecvent. S-au și legat câteva deplasări foarte lungi: Constanța – Estonia – Vaslui, iar după meciul cu Dinamo, de la sfârșitul săptămânii, mergem la Focșani. Deci trebuie să călătorim, de fiecare dată, câte 12-14 ore. Dar ce altceva putem face decât să mergem înainte? Acesta e serviciul nostru și trebuie să ne adaptăm”, a declarat tehnicianul muntenegrean.

În asentiment cu antrenorul său e și extrema stângă Filip Marjanovic, care spune că el și colegii săi nu au de ales și trebuie să se obișnuiască cu acest program infernal.

„Suntem un pic obosiți, pentru că au fost deplasări lungi în ultimele săptămâni. Dar trebuie să ne obișnuim și să ne regăsim repede forma sportivă. Campionatul a crescut în calitate. Toți colegii care au evoluat și în sezoanele trecute aici, mi-au spus că în acest an întrecerea a devenit și mai echilibrată. Am și văzut, de altfel, cât de bine joacă unele echipe în deplasare. Altele, din contra, o fac foarte bine acasă. Cred că oricine poate bate pe oricine și suntem pregătiți pentru asta”, a spus Marjanovic.

Vasluiul formează „o echipă luptătoare, cu un public atașat”

Adversarul de mâine al timișorenilor, HC Vaslui, poate fi catalogată drept cea mai imprevizibilă formație din acest început de sezon. În prima etapă, moldovenii au fost surclasați pe teren propriu, cu 45-28, de Potaissa Turda, însă în runda imediat următoare au produs prima mare surpriză a campionatului, prin victoria cu 26-25 de pe terenul vicecampioanei CSM București.

„Dacă vrem să fim din nou o echipă de temut, trebuie să ne impunem și la Vaslui, o formație foarte luptătoare, cu un public atașat. Noi avem nevoie de o apărare cu adevărat fenomenală. Mai mult decât atât, retragerea din ofensivă trebuie iuțită, indiferent dacă pierdem mingea sau dăm gol. Va trebuie să ne retragem cât mai bine, pentru că vom avea în față o echipă a Vasluiului care aleargă mult”, e de părere antrenorul polist, Pero Milosevic.

În actualul lot al formației vasluiene se regăsesc și doi jucători care au evoluat în trecut la Politehnica Timișoara. E vorba despre extrema Gabriel Cotinghiu, care a îmbrăcat tricoul alb-violet în perioada 2008-2013, și de Călin Hagiu, care a petrecut o perioadă mai scurtă pe Bega, în 2011-2012.

Victorii pe linie în ultimele patru întâlniri cu Vasluiul

© Emanuel Titus Iliesi

Ultima întâlnire directă a însemnat și cea mai mare diferență de scor din duelurile Poli – Vaslui. La 15 februarie, a fost 35-28 pentru alb-violeți (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

Duelurile handbalistice dintre Timișoara și Vaslui s-au reluat în urmă cu două veri, atunci când gruparea moldavă revenea pe prima scenă după o absență lungă. Cele două formații s-au întâlnit de șase ori în această perioadă în campionat, timișorenii reușind patru victorii, iar vasluienii doar două. De altfel, moldovenii au câștigat primele două dueluri directe, în sezonul 2014/2015, iar Poli pe următoarele patru. Cea mai recentă întâlnire a fost la 15 februarie, la Timișoara, cu Poli victorioasă la pas, 35-28.

Iată rezultatele înregistrate între cele două formații în ultimii ani:

15 februarie 2016 Poli – Vaslui 35-28
27 septembrie 2015 Vaslui – Poli 23-27
20 martie 2015 Poli – Vaslui 25-23
18 aprilie 2015 Vaslui – Poli 26-29
14 februarie 2015 Poli – Vaslui 34-36
21 septembrie 2014 Vaslui – Poli 25-24

SCM Politehnica și HC Vaslui s-au întâlnit și în această vară, într-un joc amical organizat la 3 august, în sala „Constantin Jude”. Alb-violeții s-au impus și de această dată, cu 32-29, deși la pauză conduceau la o diferență mult mai consistentă, 19-13. A fost meciul în care a ieșit în evidență Filip Marjanovic, extrema stângă sosită de la Vojvodina Novi Sad punctând de 13 ori în poarta moldovenilor. O prestație bună a avut și extrema de pe partea opusă, Marko Lasica, care a contribuit cu 9 reușite.

Partida HC Vaslui – SCM Politehnica se va disputa mâine, de la ora 18:30, și va încheia etapa a 3-a a Ligii Naționale. Meciul nu va fi televizat.

About Gabriel Toth

Leave a Reply