SCM Pitești și CSU Galați au promovat în Divizia A1! UVT Agroland continuă să spere în continuare la elită

13095845_499435663582824_4989854344768867540_nBarajul de promovare în Divizia A1 de volei feminin a aliniat la start două formații timișorene la sala „Constantin Jude”, însă niciuna nu a reușit să prindă biletele pentru elită. SCM Pitești și CSU Galați au acces în prima ligă, după un turneu în care experiența jucătoarelor celor două formații și-a spus din plin cuvântul, în fața (încă) mult prea crudelor UVT Agroland și CSU Politehnica.

Voleiul feminin din Timișoara mai are de așteptat până să fie reprezentat în elită. Chiar dacă în ultimii doi ani s-au făcut pași importanți, într-o disciplină la un moment dat inactivă la nivel de seniori, CSU Politehnica și gazda turneului de promovare, UVT Agroland, și-au arătat limitele. Ambele formații au cedat lupta pentru Divizia A1 prin prisma lipse de experiență a jucătoarelor, oferind totuși momente bune de volei în cele trei zile de competiție la sala „Constantin Jude”.

CSU Politehnica Timișoara, campioana seriei vestice din Divizia A2, nu a reușit să își adjudece nici măcar un set în cele trei meciuri din baraj, cedând încă din prima zi mare parte din șansele la promovare, după eșecul drastic în fața concitadinei Agroland. Asta în vreme ce gazda turneului a rămas doar cu cele trei puncte adjudecate în derby-ul local, insuficiente pentru ca trupa lui Dan Jitaru să își asigure promovarea în elită.

Pentru UVT Agroland au urmat, ieri și astăzi, înfrângeri în fața reprezentantelor Diviziei A2 Est, SCM Pitești și CSU Galați, formații care dispun de jucătoare cu vechi state de lucru în primul eșalon, în cupele europene și chiar în echipa națională. Argeșencele au avut-o în teren, printre altele, pe Cristina Zamfir, universalul în vârstă de 36 de ani, care juca pentru Politehnica Tender Timișoara, în prima ligă, în urmă cu un deceniu. Iar astăzi, la întâlnirea cu Galațiul, jucătoare precum Elena Ivan (40 de ani) și Adriana Dudnic (39 de ani) au făcut legea în fața fileului, punând serios umărul la promovarea echipei de pe Dunăre.

Iată rezultatele complete înregistrate în turneul de promovare de la Timișoara:

Vineri 6 Mai
CSU Galați – SCM Pitești 2-3 (20-25, 25-22, 25-16, 12-25, 11-15)
UVT Agroland – CSU Politehnica Timișoara 3-0 (25-12, 25-14, 25-18)

Sâmbătă 7 Mai
CSU Poli Timișoara – CSU Galați 0-3 (18-25, 21-25, 20-25)
UVT Agroland – SCM Pitești 0-3 (12-25, 20-25, 17-25)

Duminică 8 Mai
SCM Pitești – CSU Poli Timișoara 3-0 (25-19, 25-22, 25-6)
UVT Agroland – CSU Galați 0-3 (21-25, 17-25, 22-25)

Clasament
1. SCM Pitești 8 p
2. CSU Galați 7 p
3. Agroland 3 p
4. Poli Timișoara 0 p

UVT Agroland are în continuare speranțe la Divizia A1.

Chiar dacă gazda turneului a pierdut, pe teren, promovarea în prima ligă, antrenorul Dan Jitaru spune că speranțele încă nu au dispărut, în condițiile în care echipa din Galați nu pare a dispune de resursele financiare necesare unei aventuri în elită.

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

„Obiectivul nostru, fixat la începutul acestui proiect, nu a fost îndeplinit. Am încercat, dar din păcate vârsta și-a spus cuvântul. Nu am putut trece peste emoții, peste miza acestei confruntări. Sunt niște copile minunate, au încercat să facă minuni, dar echipa din Galați a avut câștig de cauză. N-ai cum să treci peste această diferență enormă. Căpitanul echipei din Galați are vârsta mea, 39 de ani. Noi am avut în teren jucătoare de 14, 15, 16 ani. E aproape imposibil să iei cunoștințele sportive ale acestei jucătoare și să le transformi tu în calități. Trag însă speranțe că nu e totul pierdut. În mai puțin de două săptămâni, când vor fi înscrierile în Divizia A1, e posibil ca Galațiul să nu se înscrie. Anul trecut, am fi putut evolua în Divizia A1 pe bază de invitație, iar dacă va fi cazul și de această dată, nu vom refuza”, a declarat Dan Jitaru.

De partea cealaltă, antrenoarea echipei din Galați, Ileana Berdilă, speră totuși să se găsească resurse pentru abordarea Diviziei A1, după ce în urmă cu cinci ani aceeași echipă refuza, tot din lipsă de fonduri, promovarea în elită.

„Greul abia acum începe, cu această promovare în prima divizie. A fost un turneu foarte dificil, mai ales că toate cele patru echipe și-au exprimat intenția de promovare. Banii la noi sunt puțini, jucătoare nu prea găsim. Ați văzut ce e în Divizia A, se joacă doar cu jucătoare străine, ne va fi foarte greu. Sper să nu ajung din nou în situația promovării și să nu reușesc să mă înscriu în campionat”, a declarat Ileana Berdilă.

Săptămâna viitoare, va fi rândul băieților să lupte pentru un loc în Divizia A1. Turneul masculin de promovare are loc la Bacău, în organizarea clubului Știința, unde mai participă CSU UVT Timișoara, CSM Câmpia Turzii și Steaua București.

About Gabriel Toth

Leave a Reply